Хаверц и Гереиро наставили голгетерску серију, победе Борусије и Бајера

Фудбалери Борусије Дортмунд, Бајера из Леверкузена и Вердера из Бремена остварили су победе у 27. колу Бундеслиге, док су Падерборн и Хофенхајм победили бодове. У другој рунди после паузе због пандемије коронавируса, Борусија је минималним резултатом савладала Волфсбург у гостима (0:1), док је Бајер у дербију био бољи од Борусије Менхенгладбах – 1:2.

Вердер је, такође као гост, тријумфовао у Фрајбургу (0:1), а Падерборн и Хофенхајм су дуел завршили резултатом 1:1.

Леверкузен је у Менхенгладбаху већ на старту дошао до поготка, када је Белараби у седмом минуту упослио Каија Хаверца који је био неумољив у ситуацији један на један.

Ритам је мало успорио, а потом је Левер наставио да жестоко притиска и да ређа шансе.

Менхенгладбах се ипак некако одбранио, издржао до полувремена, а онда из вероватно прве праве прилике на мечу успео да изједначи. Александер Плеа је послао изузетан пас са пола терена ка Тираму, који је остао сам у казненом простору противника и матирао Храдецког.

Ипак, радост домаћина није дуго трајала, пошто је Нико Елведи у 56. минуту изузетно лоше стартовао и оборио противника са леђа у свом петерцу.

Лопту на белу тачку ставио је Хаверц, Зомер ју је имао на прстима, али је ипак било 1:2. Тако је млади нападач поново био двоструки стрелац, као пре неколико дана.

Борусијини напади су углавном били јалови и нису успевали да створе праве шансе, док је Леверкузен био доста конкретнији.

Коначан резултат поставио је Свен Бендер у 81. минуту после сјајне реакције после корнера, искористивши то што су дефанзивци Менхена заборавили на њега.

Борусија Дортмунд није имала лак задатак против Волфсбурга на гостовању, али је ипак дошла до победе од 2:0.

Волфсбург је имао један шут више (7:6) на крају меча, али је Дортмунд оба која је полао у оквир гола послао и у мрежу. Гол смо видели из прве праве прилке, у 32. минуту када је Торган Азар додао Рафаелу Гереиру, који је смирено одреаговао и донео предност. То је Гереиру трећи погодак, после два у мрежи Шалкеа.

Волфсбург је показао да не планира да се помири са поразом и кренуо је у офанзиву у другом полувремену.

Имали су неколико добрих шанси, једном је Штефен погодио пречку, али је сву наду уништио Хакими у 78. минуту када је дуплирао предност своје екипе.

Да ствар буде гора по домаћина, који је можда и заслужио бод, Феликс Клаус је после гледања снимка добио директан црвени картон у 82. минуту.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво