Истекао рок, Бајерн није откупио Кутиња

Челници немачког Бајерна саопштили су да нису искористили опцију откупа уговора Фелипеа Кутиња од Барселоне и да ће се Бразилац, бар привремено, на крају сезоне вратити на "Камп Ноу".

Што због финансијског утицаја коронавируса на прелазни рок, што због незадовољства његовим партијама, челници Бајерна из Минехна одлучили су да не откупе уговор Кутиња.

Бразилски фудбалер у Бајерн је дошао почетком сезоне као позајмљени фудбалер Барселоне, уз опцију откупа за суму од 120 милиона евра.

"Нисмо желели да активирамо опцију за откуп, а рок за то је сада прошао. Пред нама је период у којем ћемо планирати како ће изгледати наш састав за наредну сезону и остаје да видимо да ли ће Кутињо бити део тима или не", навео је Румениге, извршни директор Бавараца.

Кутињо има 27 година, а у Бајерну је за сада одиграо 22 утакмице и постигао осам погодака.

Бразилски фудбалер је у Барселону стигао у јануару 2018. године за 125 милиона евра из Ливерпула, али је годину дана касније послат на позајмицу у Бајерн.

Шпански и немачки медији наводе да иако није желео да активира опцију откупа, постоји шанса да Бајерн доведе Кутиња у трансферу за мањи новац од наведеног, или поново на позајмицу.

Наводи се такође да су за услуге Кутиња заинтересовани и Тотенхем, Лестер, Интер, али да постоји шанса да га тренер Барселоне Кике Сетијен задржи у саставу "Блаугране".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво