Још једна успешна провера, Звезда убедљива против Графичара

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Графичара са 4:0 на стадиону "Рајко Митић", у оквиру припремне утакмице пред наставак Линглонг Суперлиге.

"Црвено-бели" одрадили су другу проверу пред наставак сезоне, а овога пута били су бољи од екипе Графичара. Поново је велики број играча у обе екипе имао прилику да осети терен и припреми се за такмичарске утакмице које следе.

Звездина филијала из Прве лиге Србије показала је добар отпор и послужила као солидна генерална проба за сусрет са Радом, који Звезду очекује 29. маја.

Изабраници Дејана Станковића су током читавог сусрета имали знатно већи посед лопте, контролисали темпо и ток меча и заслужено уписали тријумф.

Екипа Графичара, која се до прекида такмичења налазила на деоби првог места на табели Прве лиге, имала је своје шансе и полушансе, али је у тим ситуацијама недостајало концентрације и нешто боља завршница, како би се угрозио гол Борјана у првом, односно Поповића у другом полуврмену. 

Након што у неколико наврата у првом полувремну Бен, Петровић и Иванић нису успели да затресу мрежу Графичара, Звезда одмах на почетком другог долази до предности.

Играо се 49. минут када је лоше реаговао Ераковић, а ту казну експресно у гол претворио Вукановић.

До краја сусрета Звезда је наставила са притисцима, брзо одузимала лопту и потом покушавала да искреира нападе за нови погодак. 

У последњих 15-ак минута меча, Звезда је постигла чак три гола.

Милуновић је у 78. минуту повећао предност на 2:0. Гаврић је извео корнер, а најбољи у скоку у противничком шеснаестерцу био је Милуновић.

У тим тренуцима опала је концентрација и отпор Графичара, што је у 81. минуту искористио Боаћи. Добра акција домаћина, Гајић је пробио по десној страни, уследио је центаршут ка Боаћију, који главом спроводи лопту у мрежу.

Коначних 4:0 поставио је Гајић у 86. минуту, након можда и најлепше акције на мечу и  продора и асистенције младог Гаврића.

Звезду 29. маја очекује сусрет са Радом на Бањици, а у случају победе "црвено-бели" обезбедиће титулу шампиона Суперлиге.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво