Бундеслига: Дерби у Мехенгладбаху, Костић и Гаћиновић против Бајерна

Доста занимљивих утакмица пружа 27. коло немачке Бундеслиге. Највише пажње биће усмерено на окршај Мехенгладбаха и Леверкузена (15.30), као и на меч Бајерна и Франкфурта (18.30).

Бундеслига се враћа у свој уобичајени ток и сви играчи, тренери и љубитељи фудбала полако, али сигурно, навикавају се на услове у којима се игра.

Након уводног кола у којем је на девет утакмица виђена само једна победа домаћина, следи коло број 27. које доноси велики број веома занимљивих мечева.

Рунду број 27 отворили су тимови из Берлина, Херта и Унион Берлин, а меч је обележила убедљива игра и победа Херте од 4:0.

Утакмица која привлачи највише пажње одиграће се у Мехенгладбаху од 15.30, где Борусија дочекује екипу Леверкузена.

Оба тима бориће се за бодове који ће им помоћи у што бољој позицији на врху табеле, пошто је Борусија трећа, док је Леверкузен пети.

На терен у суботу излазе и два највећа фаворита за титулу, екипе Бајерна и Дортмунда.

Баварци као домаћин од 18.30 игра против екипе Ајнтрахта.

Тим Хансија Флика у првом повратничком мечу против Унион Берлина одиграо је онолико колико му је било потребно и очекује се да полако додаје гас већ од наредног меча.

Са друге стране Ајнтрахт је показао бледо издање у поразу од Мехенгладбаха, па ће имати тежак задатак да поправи утисак против Бајерна.

Екипа Дортмунда је била поменути једини домаћин који је славио у прошлом колу, савладавши Шалке убедљиво са 4:0, а овога пута ће имати знатно тежи посао на гостовању у Волфсбургу (15.30).

Табела: Бајерн 58, Дортмунд 54, Мехенгладбах 52, Лајпциг 51, Леверкузен 50, Волфсбург 39, Фрајбург 37, Шалке 37, Хофенхајм 35, Херта 34, Келн 33, Унион Берлин 30, Ајнтрахт 28, Аугзбург 27, Мајнц 27, Дизелдорф 23, Вердер 18, Падерборн 17.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво