Судбина Манчестер ситија биће позната у јуну

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) саопштио је да ће одлуку о жалби Манчестер ситија на двогодишњу забрану наступа у европским клупским такмичењима расправљати у термину од 8. до 10. јуна.

Европска фудбалска унија (Уефа) је забранила је "грађанима" наступ у клупским такмичењима у наредне две године, уз новчану казну од 30 милиона евра, након што је утврђено да је актуелни шампион Енглеске "преценио" приход од спонзора у раздобљу од 2012. до 2016. године.

Сити је одбацио оптужбе под изговором да нису тачне, док је ЦАС саопштио да ће саслушање трајати три дана и неће бити отворено за јавност.

"Нека саслушања могу бити изведена у облику видео-конференција", саопштио је ЦАС због пандемије коронавируса.

Судска процедура укључује размену писмених поднесака између две стране, док се арбитражно веће сазива ради саслушавања жалбе.

Сити је крив због тога што је лажно повећавао приходе од спонзора, када је предавао годишњу документацију за финансијски фер-плеј. Пресуда је дошла после истраге која је покренута када је у новембру Шпигл објавио документа.

Немачки лист је објавио мејлове који су "процурили", а у којима се наводи да власник Ситија, шеик Мансур бин Зајед ел Нахијан, новац за дресове, академију и стадион тима из Манечстера није добио само од своје авио-компаније Етихад.

Од укупне своте од 68 милиона фунти, колико је наведено, само осам милиона је новац авио-компаније, која је главни спонзор.

Казну ће Сити почети да издржава од наредне сезоне, што значи да ће ову сезону моћи да заврши у најјачем европском такмичењу, уколико она буде комплетирана због новонастале ситуације.

Из клуба су пре жалбе истакли да су "разочарани, али не и изненађени" због одлуке донесене на основу предрасуда.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи