Нова голеада и рутинска победа Леверкузена

Фудбалери Бајера из Леверкузена убедљиво су савладали екипу Вердера са 4:1 у Бремену у оквиру последње утакмице 26. кола Бундеслиге.

Убедљиви фаворит пре меча, стање на папиру оправдао је и на терену.

Суперталентовани Каи Хаверц показао је зашто се за њега интересују готово сви највећи европски клубови, пошто је још једном био лидер своје екипе и са два гола допринео победи.

Иначе полушпиц, зна да одигра и на крилу, али и у срцу средине терена, а овога пута био је најистуренији фудбалер гостију.

Велика и добро позната бољка Вердера је брањење прекида, што их је и у овом мечу коштало два гола.

Управо је Хаверц постигао прва два гола за Бајер, оба главом. Између његових голова, изједначење домаћину донео је Гебре Селасије.

Убедљиву предност од 3:1 донео је десни бек Вајсер, такође главом, након друге асистенције Дијабија, да би коначних 4:1 поставио Демирбај, након сјајне акције и асистенције Беларабија.

Леверкузен је победом уписао 50. бод, чиме се налази на петој позицији на табели, са бодом мање од четвртопласирног Лајпцига.

Вердер је остао претпоследњи са 18 бодова, девет мање од Мајнца који је први изнад зоне испадања.

Овако је протекао сусрет:

22.22 – Крај меча, убедљив тријумф Бајера у Вердеру од 4:1.

22.07 – ГОЛ! Демирбај тресе мрежу за убедљивих 4:1. Одлична акција гостију, Белараби проиграва Демирбаја, који вара офсајд замку и рутински постиже гол у 77. минуту.

21.50 – ГОЛ! Вајсер постиже гол, 3:1 води Леверкузен. Нова асистенција Дијабија, а овога пута главом гол постиже Мичел Вајсер у 61. минуту.

21.35 – Настављен је меч...

21.18 – Завршено је прво полувреме, Леверкузен води против Вердера са 2:1.

21.05 – ГОЛ! Нови гол талентованог Хаверца, поново главом. Јако лоше Вердер брани прекид, што говори нови гол примљен на тај начин. Хаверц бежи чувару, користи добар центаршут Демирбаја и новим голом враћа предност, 2:1 за Бајер.

21.02 – ГОЛ! Експресан одговор Вердера, Гебре Селасије доноси изједначење својој екипи. Битенкур је оштро извео корнер, а Гебре Селасије добро реаговао и поравнао резултат на 1:1.

21.00 – ГОЛ! Хаверц доводи госте у вођство у 29. минуту. Одличан продор Дијабија по десној страни, потом и центаршут. На правом месту нашао се Хаверц, који је главом матирао голмана домаће екипе.

20.50 – Уводних 20 минута игре протекло је без икаквих опасности по гол на обе стране. Леверкузен има иницијативу, али недостаје кључно додавање како би избили у шансу.

20.31 –Почео је меч у Бремену...

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи