Дортмунд без милости против Шалкеа

Настављена је Бундесига: Борусија је у Дортмунду савладала Шалке са 4:0 (2:0) и пришла на бод Бајерну, који у недељу игра свој меч 26. кола.

Празне трибине, физичка динстанца међу играчима приликом изласка на терен. Деловало је као да је у питању неки други догађај, а не фудбалски меч. Сусрет је протекао у позоришној атмосфери, строга правила су се поштовала због вируса. Играчи су на старту изгледали збуњено. Међутим, како је меч одмицао, тако су дуели постајали све жешћи, а потом су се пробудили и стрелци, барем на једној страни, оној жуто-црној.

Први гол на мечу, а уједно и први после два месеца у Бундеслиги, постигао је Холанд у 29. минуту. Голу је претходила сјајна акција. Брент је петом упослио Азара, а овај сјајним центаршутом упошљава Холанда, који погађа мрежу. Претходно је лопта прескочила Санеа, који се налазио испред стрелца гола.

Наставио је Дортмунд да притиска противника, који се углавном бранио и покушао да своју шансу нађе у контранападима. Неколико полуприлика било је недовољно за изједначење.

У самом финишу првог дела игре, Дортмунд је удвостручио предност. Голман Шуберт је био под притиском нападача домаћина, лоше је испуцао лопту и она долази до Бранта, који је сјајно упослио Гереира, а овај прецизним ударцем пронашао лопти пут до мреже.

Шалке није успео да се врати у другом полувремену, а после трећег гола у његовој мрежи игра им се распала. Након само три минута игре у наставку, домаћин је повећао предност.

Холанд, који је био изузетно инспирисан на овом мечу, успео је да се ослободи Санеа, иако га је овај претходно нагазио, и упосли Бранта на левој страни. Овај је видео Азара на супротној страни и проследио лопту ка њему. Чим је закорачио у казнени простор, Азар је шутирао и на неки начин изненадио голмана гостију, коме лопта пролази кроз руке и завршава у мрежи.

Тачку на овај меч ставио је Гереиро, својим другим поготком на мечу. Претходно су он и Холанд разменили дупли пас, а Гереиро је лукавим потезом, левом спољном, успео да превари голмана и постави коначан резултат.

Бундеслига 26. коло:

Субота:
Борусија Дортмунд – Шалке 4:0 (2:0)
Аугзбург – Волфсбург 1:2 (0:1)
Диселдорф – Падерборн 0:0
Хофенхајм – Херта 0:3 (0:0)
Лајпциг – Фрајбург 1:1 (0:1)
18.30 Ајнтрахт – Менхенгладбах

Недеља:
15.30 Келн – Мајнц
18.00 Унион – Бајерн

Понедељак:
20.30 Вердер – Леверкузен

Табела:
1. Бајерн 55
2. Дортмунд 54
3. Лајпциг 51
4. Менхенгладбах 49
5. Леверкузен 47
6. Волфсбург 39
7. Шалке 37
8. Фрајбург 37
9. Хофенхајм 35
10. Келн 32
11. Херта 31
12. Унион 30
13. Ајнтрахт 28
14. Аугзбург 27
15. Мајнц 26
16. Диселдорф 23
17. Вердер 18
18. Падерборн 17

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво