Аустријанци признали да су кришом групно тренирали, прети им избацивање из лиге

Аустријски фудбалски прволигаш ЛАСК из Линца признао је да је одржао четири екипна тренинга пре него што је уопште допуштено поновно заједничко тренирање свих играча.

Видео-снимци о екипном тренингу ЛАСК-а, у време када је допуштено само тренирање по групама, изазвао је велико негодовање код осталих клубова аустријске Бундеслиге.

Против ЛАСК-а покренут је поступак пред сенатом лиге, који ће одлучити о казни која може ићи од новчаног кажњавања, преко одузимања бодова, па и до избацивања из прве лиге.

"Тренирали смо четири пута уз непридржавање правила о одстојању", потврдио је потпредседник ЛАСК-а Јирген Вернер на конференцији за штампу.

Он је казао да је свестан да су направили глупост, додајући да су допустили да се руководе емоцијама.

Казао је да су у доношење одлуке о екипном тренингу били укључени и тренер Валеријен Исмаел и играчи.

Председник ЛАСК-а Сигмунд Грубер тврди да је тек у четвртак од Бундеслиге обавештен о непрописном понашању свог првог тима.

Казао је да му је Вернер због тога понудио оставку, коју је одбио.

Председник клуба, који је уједно и члан Надзорног одбора Бундеслиге, каже да је због ове афере обавестио лигу о стављању у мировање своје функције.

Остали клубови Бундеслиге критиковали су ЛАСК и истакли да су се понашали мимо фер-плеја, и да су желели да на непоштен начин дођу у предност, тренирајући екипно, док други поштују правила и тренирају још само групно.

Иначе ЛАСК је тренутно водећи на табели.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи