Историјска сезона у српском фудбалу, Суперлига броји 20 тимова

Линглонг суперлига Србије од наредне сезоне имаће 20 тимова изгласала је Заједница клубова Суперлиге и Прве лиге и предложила извршном одбору. Досадашњи председник Заједнице клубова Суперлиге и Прве лиге Србије добио је нови четворогодишњи мандат.

Фудбалска Суперлига Србије од наредне сезоне имаће 20 клубова, што је четири више него до сада.

То је предлог који је Заједница Суперлиге и Прве лиге Србије на седници упутила Извршном одбору Фудбалског савеза Србије. 

Уједно, усвојено је да Прва лига броји 18, уместо досадашњих 16 клубова, као и да се игра двокружни систем - 38 кола у Суперлиги и 34 у Првој лиги.

Нико од тренутних чланова Суперлиге неће испасти у нижи ранг, већ ће четири најбоље екипе из Прве лиге, напредовати у Суперлигу. 

Ова одлука постаће званична кад је усвоји Извршни одбор ФСС, али према ранијим најавама из Савеза, биће поштован став већине клубова.

Суперлига са 20 клубова биће највећа од осамостаљења Србије.

Лазовићу нови мандат на челу Заједнице Суперлиге и Прве лиге

Досадашњи председник Заједнице клубова Суперлиге и Прве лиге Србије и први човек Јавора Драгомир Лазовић добио је нови четворогодишњи мандат на данашњој седници Скупштине.

За потпредседнике изабрани су представници ФK Црвена звезда Марко Петровић и ФK Партизан Светомир Танасковић, док су за преостала четири члана Извршног одбора изабрани Станислав Тончев, Милош Дангубић, Марјан Рнић и Бојан Павићевић.

Такође, на данашњој седници изабрани су и председник и чланови Надзорног одбора који сада чине Жељко Шакота, Александар Перин и Дарко Брадоњић.

Директор Суперлиге и даље ће бити Владимир Булатовић, комесар за такмичење Прве лиге Србије Александар Пивић, као и комесар за безбедност Светислав Радосављевић.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво