Навијачи ће на мечеве шпанске Ла Лиге моћи да уђу - преко Твитера

Када се у јуну буде наставила сезона у шпанској Ла Лиги, навијачи ће на утакмице моћи да ”уђу” преко својих Твитер налога, пошто руководство тог такмичења планира да на стадионе и у преносе мечева укључи ту врсту интеракције.

Наиме, Ла Лига разматра читав низ потеза којима би надокнадила одсуство навијача на мечевима, укључујући емитовање интеракција навијача на друштвеним мрежама, и то емитује унутар стадиона.

Детаље тог плана преноси Марка, која преноси изјаву шефа лиге Хавијера Тебаса који открива инсистира да та организација разматра низ иновативних мера као вид ублажавања последица одсуства публике.

”Понекад када видимо мечеве који се играју иза затворених врата, наиђе одјек и ужасан призор празних трибина. Желимо то да променимо. Идеја је да на трибинама емитујемо поруке навијача са Твитера и искористимо све могућности виртуелног оглашавања”, објашњава Тебас и додаје:

”Такође, са људима из компаније ’EA Sports’, која стоји иза чувене видео игре ’Фифа’, желимо да видимо да ли можемо некако надоместити тишину пуштањем реалних звукова игре и навијања са трибина”.

Тебас је открио и да би евентуални губитак уколико се Ла Лига не настави био готово милијарду евра, док се уколико се одигра без публике губитак смањује на ”свега” 300 милиона, колико ће цела шпанска фудбалска индустрија изгубити услед пандемије коронавируса.

Незванично, такмичење у Ла Лиги требало би да се настави 12. јуна.

У тренутку прекида 11 кола пре краја Барселона је била лидер са 58 бодова, два више од другопласираног великог ривала Реал Мадрида.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи