Миросављевић: Ни у скраћеном формату се не одричемо Европе

Спортски директор Чукаричког Ненад Миросављевић изјавио је да се клуб са Бановог брда ни у скраћеном формату Суперлиге неће одрећи борбе за пласман у Европу.

ФСС донео је на седници Извршног одбора одлуку да ће домаћи шампионат бити настављен, али без плеј-офа и плеј-аута, уз одигравање преостала четири кола у лигашком делу.

"Одлука је таква каква је, нама не преостаје ништа друго него да јој се прилагодимо. Не бих да се понављам, претходних дана смо доста причали на ову тему, дали смо опширну аргументацију зашто би било најбоље да се првенство одигра према унапред предвиђеном плану и програму. Укратко, сматрали смо да би тако било најпоштеније", рекао је Миросављевић за клупски сајт.

"Сада морамо да се прилагодимо постојећој ситуацији, да се окренемо такмичењу у преостала четири кола. Наравно, и Куп такмичење це после овакве одлуке Извршног одбора добити на значају."

Казао је да циљеви клуба остају увек исти.

"Чукарички се ни у овом скраћеном формату неће одрећи борбе за пласман у Европу. Тренутно смо петопласирани, ТСЦ је испред нас, има три бода више и бољи међусобни скор. На нама је да се спремимо на најбољи могући начин, да се боримо до краја. Надам се да ће сви клубови, иако можда немају претераних такмичарских амбиција после ове одлуке, играти поштено до краја, са најбољим тимовима."

Миросављевић је додао још да су многе ствари остале непознате.

"Још не знамо кад ће почети наредни шампионат, кад ће се играти квалификације за европска такмичења, ових дана би требало и да се одржи и жреб за четвртфинале Купа Србије. Углавном, као што сам већ рекао, остаје нам да се прилагодимо постојећој ситуацији", закључио је Миросављевић.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи