Милуновић: Ужелео сам се фудбала, једва сам чекао повратак

Фудбалер Црвене звезде Немања Милуновић изјавио је да је једва чекао повратак на терен после паузе због пандемије коронавируса.

Изабраници Дејана Станковића у понедељак су се вратили групном тренажном процесу после нешто више од месец и по дана.

"Једва сам чекао повратак на терен. Не само ја, већ и сви моји саиграчи. Сложили смо се да је ово био много тежак период на психичком плану. На физичком смо успевали да одржимо кондицију, али доста је било теже у 'главама'. Ништа не може да се пореди са тим кад изађеш на терен, осетиш траву и истрчиш за лоптом са својим саиграчима. Ипак, трудили смо се сви да гледамо ово са ведрије стране, да останемо позитивни и извучемо поуке. Најважније је било да останемо здрави", рекао је Милуновић за клупски сајт.

Први тренинзи после паузе за црвено-беле протекли су лаганијем ритму, а дефанзивни фудбалер тврди да су ноге већ успеле да се "размрдају".

"После оволике паузе, не можемо очекивати да то буде неки тренинг високог интензитета. Било је битно да осетимо лопту и да ноге почну да нам раде на прави начин. Тренери знају много вежбица са лоптом које имају јасан циљ, погађају баш тамо где треба, тако да је било пријатно радити".

Фудбалери Звезде тренинге су почели у три групе по осам играча, а Милуновић истиче да је и та солуција далеко боља од оне у којој су фудбалери приморани да тренирају у четири зида.

"Тек сад сви видимо, како ми играчи, тако и навијачи, колико волимо фудбал и колико нам све ово недостаје. Мени је баш тешко пало, јер сам цео живот у спорту и нисам навикао да тренирам код куће. Више ми се свиђа рад у групама на терену, него вожње бицикла у четири зида и вежбе снаге у дневној соби. Наравно, сви са великим нестрпљењем очкеујемо вести о наставку сезоне", закључио је Милуновић.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво