Де Брујне напушта Сити ако Уефа не промени одлуку

Белгијанац Кевин де Брујне изјавио је да би напустио Манчестер сити уколико Уефа не промени одлуку око суспензије клуба из евопских такмичења.

Као што је познато, Уефа је казнила Сити са две године без Европе, због кршења финансијског фер-плеја.

Уследила је жалба тима из Манчестера Међународном суду за спортску арбитражу у Лозани, а због пандемије коронавируса одлука суда је одложена.

Одлуку са нестрпљењем чека и један од најбољих играча "грађана" Кевин де Брујне. 

"У клубу су рекли да ће се жалити и сигурни су да су у праву. Чекам да видим шта ће се догодити. Верујем свом тиму. Оног тренутка кад исход буде био познат, размислићу о свему. Две године без Лиге шампиона би било превише, ако је једна - размислио бих", рекао је Де Брујне за белгијски Het Laatste Nieuws.

Белгијанац наводи да уопште неби размишљао о одласку да нема Уефине суспензије Уефе. Чак и у случају да стигне позив од великана као што су Барселона и Реал.

"Играм за један од најбољих клубова на свету. Играм у Енглеској, која је по мом мишљењу најбоље такмичење у Европи и то ми се свиђа. Увек имате изазов да се докажете да сте најбољи", додао је Белгијанац.

Наредна година је последња у уговору тренера Пепа Гвардиоле, али Белгијанац наводи да то неће утицати на његову одлуку.

"Мислим да је Пеп рекао да ће бити тренер клуба наредне сезоне без обзира на све. После тога његов уговор истиче. Моја одлука неће зависити од тога шта ће Пеп урадити. Радио сам са другим тренерима, и када Пеп оде - радићу са неким другим. Међутим, тренутно не мислим много о томе. У овом тренутку постоје важније ствари у животу", рекао је Белгијанац.

Он очекује да ће се тимови у Енглеској ускоро вратити тренинзима.

"Моје мишљење је да ћемо почети са тренинзима у наредне две недеље. Влада жели да се првенство настави како би становништву понудили нешто, неке догађаје. Утакмице ће се играти без публике до краја. То вероватно није толико интересантно, али сезона ће бити завршена. Финансијски аспект у Премијер лигије изузетно важан - када се сезона не би завршила, то би узроковало озбиљне проблеме", закључио је Де Брујне.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво