"Шпигл" имао увид у документ, Бундеслига се враћа у мају уз бројне рестрикције

Фудбалска Бундеслига могла би да се настави 9. маја без присуства публике, преноси немачки Шпигл. Како се наводи, мечеви ће бити одиграни без присуства гледалаца, са максимално 300 људи на стадиону, који су потребни за организацију једне утакмице.

Шпигл тврди да је имао увид у документ од 41 странице, који је саставио Фудбалски савез Немачке у сарадањи са здравствним властима те земље, који како наводе, садржи правила која морају да омогуће да се немачки фудбал на терен врати од 9. маја.

Додаје се да су том протоколу описане планиране мере организовања мечева упркос пандемији коронавируса, где више неће бити заједничког изласка на терен, неће бити деце која прате фудбалере на терену, као ни маскота клубова.

Биће укинута руковања и групне фотографије, а медијско праћење утакмица ће такође бити строго контролисано, са ограниченим бројем новинарских места.

Истиче се да ће у хотелима у којима ће боравити клубови важити строга здравствена правила.

До краја сезоне у Бундеслиги остало је још девет кола, а водећи на табели је Бајерн са 55 бодова, којег прате Дортмунд (51) и Лајпциг (50).

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво