Ђуру тужио Сион због отказа, добио подршку удружења фудбалера

Некадашњи репрезентативац Швајцарске Јоан Ђуру, после отказа који је њему и осморици фудбалера уручио Сион, решио је да правду потражи на суду.

Власник швајцарског фудбалског клуба Сион Кристијан Константин одлучио је да уручи отказ деветорици најплаћенијих играча јер услед пандемије коронавируса није у могућности да им исплаћује плате.

Међу њима се нашао и Јоан Ђуру, некадашњи фудбалер Арсенала и швајацрске репрезентације, који је одлучио да правду потражи на суду.

"Нисам покренуо тужбу како бих узео новац или вратио се у тим. Мој циљ је да суд одреди шта је праведно", рекао је Ђуру за швајцарски Ла Новелист.

Константин је најплаћенијим фудбалерима дао рок од 24 часа да се изјасне да ли прихватају смањење плате на 12.000 евра месечно, а међу отпуштеним играчима су и Алекс Сонг, Пајтим Касами и Сејду Думбија.

"Уколико суд пресуди у моју корист, донираћу тај новац у хуманитарне сврхе. Послодавац не сме тако да злоупотребљава ситуацију и намеће услове у року од 24 сата", рекао је Ђуру, који тражи компензацију за претрпљену душевну бол и нарушавање репутације.

Отпуштени играчи добили су подршку швајцарске Асоцијације фудбалских играча, која је одлуку клуба назвала неправедном.

Ђуру је за швајцарски национални тим играо 75 утакмица, док је за Сион потписао у јануару и стигао да одигра само два меча.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи