Костић подржао акцију СИМ: Код куће је закон

Српски фудбалски репрезентативац Филип Костић придружио се акцији Спортских игара младих (СИМ) и позвао све у региону да остану код куће док траје пандемија корона вируса.

Фудбалер Ајнтрахта из Франкфурта такође тренира код куће а на друштвеним мрежама је поделио своју поруку.

 

"Будите креативни и тренирајте како бисте остали у што бољој форми када све ово прође. А да би што пре прошло морамо сви да покажемо солидарност и одговорност. Зато останите у својим кућама јер #KodKuceJeZakon", поручио је Костић.

Спортске игре младих Србије, заједно са колегама из Босне и Херцеговине и Хрватске, покренуле су регионалну едукативну и превентивну акцију #KodKuceJeZakon. Великом дигиталном кампањом деци и родитељима указује се на важност останка у својим домовима, али им пружају и забаван и едукативан садржај путем свих комуникационих канала до наставка активности на спортским теренима.

Филип Костић се придружио бројним спортистима попут амбасадора Игара, Немање Матића, Лука Модрића, Едина Џека и Свена Горана Ериксона који су се придружили кампањи #KodKuceJeZakon, заједно с многобројним спортистима али и јавним личностима које шаљу поруке подршке свима у региону, а посебно учесницима Спортских игара младих.

Када ово све прође, Пламен Игара ће кренути из Прибоја, општине која је изабрана за домаћина свечаног отварања Игара у Србији за 2020. годину.