Фудбалери Црвене звезде пристали на смањење плата

Плате фудбалерима Црвене звезде у наредна три месеца, док траје пандемија корона вируса, биће мање за 50 одсто, саопштио је генерални директор клуба Звездан Терзић.

Звездан Терзић је нагласио да су играчи услед економске кризе изазване пандемијом коронавируса сами предложили клубу умањење зарада за 50 посто.

"Задовољство ми је да саопштим да су играчи Црвене звезде и овом приликом показали високу свест и одговорност према свом клубу. То је доказ да нисмо селектирали само добре играче, већ и добре људе. Данас су управи клуба у писаној форми доставили документ који између осталог садржи предлог за умањење плате од 50 одсто у наредна три месеца, а да о евентуалном умањењу зарада за наредни период разговарамо у јулу када финансијске последице пандемије буду јасније видљиве", навео је Терзић у изјави достављеној медијима.

Он је додао да је прихватање оваквог предлога само део мера које ФК Црвена звезда спроводи у циљу смањења трошкова пословања, а све с намером да са што мање последица преброди кризу.