Десет чланова Валенсије победило коронавирус

Десет чланова фудбалског клуба Валенсије, који су били заражени коронавирусом, успели су да се излече, јављају шпански медији.

Клуб са Местаље саопштио је 16. марта да је 35 одсто од свих људи, који су учествовали у утакмици са Аталантом у фебруару у Милану на стадиону Сан Сиро, заражено вирусом. Између осталог, и играчи Есекел Гарај, Хосе Гаја и Ељаким Мангала...

У међувремену су предузете све мере, цео тим је послат у карантин. После две недеље код заражених више нема симптома коронавируса, наводе шпански медији.

Сматра се да је утакмица Лиге шампина између Аталанте и Валенсије, 19. фебруара у Милану, допринела убрзаном ширењу корона вируса у најугроженијој италијанској регији, Ломбардији и окарактерисана је као биолошка бомба.

Готово сви гледаоци на Сан Сиру, углавном навијачи клуба из Бергама, који су касније тестирани били су позитивни. Аталанта је победила 4:1, а сваки трећи становник Бергама практично је био на "Сан Сиру", пошто је од 120.000 људи из овог места чак 40.000 навијача пратило историјски наступ.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се