Уефа потврдила, бараж Норвешке и Србије померен за другу половину 2020.

Европска фудбалска унија одлучила је данас, путем видео конференције са својим чланицама, да суспендује јунске бараж утакмице баража Лиге нација, међу којима је и дуел Норвешке и Србије. Одлучено је да се термини отакмица фиксирају за месеце када се очекује да ће вирус који је готово паралисао Европу, бити уништен или макар стављен под контролу.

Термини ових мечева били су планирани прво за март, али услед пандемије вируса Ковид - 19 померени су за јун, а нови термин је у другој половини године, саопштено је на сајту ФСС.

Револуционарно померање у европском фудбалу, условљено пандемијом вируса корона, обухватило је наравно и клупски фудбал. УЕФА је у договору са представницима 55 националних савеза одлучила да завршницу европских купова, Лиге шампиона и Лиге Европе, помери за јул и август.

"Уефа верује да се пандемија неће тако брзо завршити, па да се термини не би стално померали, одлучено је да се фиксирају за месеце када се очекује да ће вирус који је готово паралисао Европу, бити уништен или макар стављен под контролу. Померање завршнице евро купова за два летња месеца, изазваће, вероватно, одлагање и нове сезоне, јер се у јулу и августу увелико играју квалификационе утакмице европских купова", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, померање финиша ова два међународна такмичења значи да су у Уефа убеђени да ће бити услова за игру и самим тим остаје на снази препорука националним лигама да се одиграју до краја када се пандемија заврши, да се шампиони не добијају за зеленим столом.

"Уефа је преломила да је приоритет да се заврше националне лиге и европски купови, па и по цену да се игра и пред затвореним трибинама. А, тек у договору са Фифа и правницима сагледаће се најбоље опције за наредну сезону, која ће очигледно почети касније у односу на зацртане датуме, а морала би и да се заврши раније, јер је за наредно лето померено и Европско првенство", поручују из ФСС.

Ову информацију су претходно многи медији најављивали, а сличну информацију обелоданио је и спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић. 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи