Сурове мере штедње – играчима Звезде се смањују плате по принципу "узми или остави"

Генерални директор ФK Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да ће црвено-бели морати да смање трошкове на минималну меру, а у складу с тим ће и плате фудбалерима бити умањене.

Терзић је је истакао и да ће разговарати са сваким играчем појединачно и да ће им предочити препоруке Фифе да се у три месеца плате редукују на 50 одсто, као и да ту неће бити много простора за преговоре, већ варијанта "узми или остави".

"Оно што следи у наредна два дана је разговор са сваким играчем, упознаћемо их са ситуацијом. Предочићемо која је препорука Фифе, а то је да се смање плате на 50 одсто у ова три месеца. Разговараћемо о финансијској перспективи Звезде због свих ових проблема. И сигурно неће осетити само у Звезди, у свим клубовима Европе редукција плата је нешто што следи", рекао је Терзић.

Спортски директор Звезде се осврнуо и на констатацију да је у неким клубовима већ било негодовања због смањења плата.

"Није то обарање руку између играча и клуба, предочићемо који је максимум што може да се плати да се не уруши Звезда као систем. Неће бити много простора за разговор, варијанта је узми или остави. За три месеца је прелазни рок, чека нас разлаз са неким играчима, па и онима који не буду прихватили. Играчи, међутим, морају да буду свесни да и њихови потенцијално нови клубови примењују исте економске мере", закључио је Терзић.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи