Затворено "Светско првенство" са 92 утакмице је спас за Премијер лигу

Челници Премијер лиге можда су пронашли начин да заврше сезону која је угрожена због пандемије коронавирусом. Према писањима "Индепендента" водећи људи енглеског фудбала осмислили су турнир који би могао да буде решење за тренутну ситуацију.

Најјаче фудбалско такмичење на Острву прекинуто је девет утакмица пре краја и питање је да ли ће се наставити.

Фудбалска асоцијација (ФА) и даље је најближа томе да се, када прође пандемија, утакмице играју викендом иза затворених врата, али се сада појавила нова солуција.

Индепендент пише да се разматра могућност затворених кампова, од којих би један био "телевизијски мега догађај".

Британски лист наводи да би се направио затворени турнир налик на Светско првенство које би највеће телевизије преносиле уживо. Биле би одигране преостале 92 утакмице, свакога дана током летњих месеци.

Овакав предлог наишао је на одобравање и Парламента јер би се грађани посветили националном спорту и током изолације због епидемије.

Како би се све одвијало неометано, тимови и клупске делегације морале би да буду у хотелима, одвојени од породица, баш као током међународних такмичења – у потпуном карантину. Циљ је смањити ризик од заразе јер би само један случај могао да поремети читав план.

Због тога је идеја да се дуели играју у јуну и јулу, када буде ригорознији систем тестирања и када пандемијска кривуља буде мало спласла.

Ипак, постоје многи логистички проблеми – не само да би играчи морали да буду изоловани у хотелима, већ судије, камермани и све медијске екипе које реализују преносе. Такође, присуство медицинских екипа би било обавезно на "догађају који није од приоритетне важности", а посебне потешкоће догодиле би се у случају одласка у болницу.

"Где ће играч да оде ако покида предње укрштене лигаменте или поломи ногу после изношења са терена? Болнице ће имати много веће бриге. Премијер лига би готово сигурно морала да блокира неку приватну болницу", преноси Индепендент изјаву једног од извора.

Културни и спортски догађаји, као што је Премијер лиге, играју важну улогу у враћању живота у нормалу у Енглеској, пишу медији, а представљају и психолошки подстрек целој нацији.

Постоји и такмичарски део приче јер би се тиме покренула и економија, посебно због износа ТВ права који би, био индустријски покретач у сферама од маркетинга до коцкања.

У тексту се наводи и да су играчи све више за опцију да сезона буде завршена било како, ако може без присуства публике.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи