Председник Звезде очекује наставак фудбалског шампионата у мају

Председник најтрофејнијег српског фудбалског клуба, Црвене звезде, Светозар Мијаиловић поручио је из самоизолације условљене пандемијом коронавируса да очекује наставак првенства у мају месецу, јер такве информације стижу из Уефе.

Он је та клупски сајт причао о новонасталој ситуацији, али и плановима везаним за фудбалске послове.

"Ово је ванредна ситуација коју ниједан наш грађанин никада није доживео на тај начин и због тога озбиљност свега налаже да имамо личну и друштвену одговорност за поступке које чинимо како би се ово зло зауставило. Један од начина које струка саветује и које држава својим мерама прихвата и прописује, то је стриктна социјална изолација како се вирус не би ширио. Као неко ко има више од 65 година поштујем све те одлуке и већ 12 дана се налазим потпуно сам у стану и прекорачим праг само да бих узео оно што ми оставе они који ми помажу", истакао је Мијаиловић.

Звездин председник позвао је све навијаче, као грађане Србије да поштују прописане мере безбедности.

"Сви треба да поштујемо то, како бисмо што пре стали на пут овој пошасти. Морамо да верујемо у знање и способност наших лекара, као и у мере које је предузела наша држава у циљу решавања проблема. Самоизолација јесте најбољи и једини прави начин да превазиђемо ово. Нажалост, тек у оваквим ситуацијама видмо лепоту живота. Сви треба заједно да пребродимо ово како бисмо дочекали шампионску титулу коју очекујемо да ћемо освојити. Драго ми је што су фудбалери Црвене звезде и у овој ситуацији доказали да су прави спортисти и људи"

Како је навео, Звезда је сувише велики клуб да би у потпуности стала са радом, а организацијом се баве генерални директор Звездан Терзић и пословни директор Марко Петровић.

"Они праве план свих активности у смислу тога шта се мора урадити кад се ово заврши. То је низ мера који се усаглашава и доноси како би нормално наставили рад. Клуб нема неких посебних активности осим оних везаних за инвестиције, а то се одвија динамиком коју диктирају актуелни услови. На стадиону је и обезбеђење, јер објекат мора да буде под сталним надзором, због свега што се у њему налази. Све то је прилагођено условима који су прописани од стране државе. Већина послова може да се заврши од куће, али неке ствари траже физичко присуство. Захваљујући технологији, сви можемо да будемо у контакту, а Терзић нас свакодневно све позива и пита да ли нам нешто треба, тако да смо у контакту".

Мијаиловић се нада да би првенство могло да се настави у мају.

"Информације које је Терзић добио од Уефа гласе да ће првенства највероватније да се наставе у мају, али ово је погодило читав свет, тако да нико не може са сигурношћу да зна шта ће да буде. Живот се у многим сегментима вратио уназад и клубови који сад немају приходе од утакмица, телевизијских преноса и маркетинга, налазе се у тешком положају. Људи из Црвене звезде проучавају све варијанте како бисмо наставили да функционишемо нормално и верујем да ћемо успети да превазиђемо ову ситуацију и да ћемо у периоду који нас очекује, на најбезболнији начин, успети да пребродимо ово", поручио је Мијаиловић.