Коронавирус ће стопирати трансфере од 100 милиона евра

Почасни председник Бајерна из Минхена, Ули Хенес, рекао је да свет модерног фудбала неће бити исти након пандемије коронавиурса, те да ће трансфери у блиској будућности бити знатно нижи.

Дугогодишња ”алфа и омега” баварског гиганта верује да светски фудбал очекују велике промене у фунционисању услед пандемије Ковида-19.

”Не могу да замислим трансфере од 100 милиона евра у ближој будућности”, рекао је Хенес за Кикер.

”Трансфери ће бити знатно мањи, и неће моћи да достигну ниво пре ове кризе бар две или три године, јер су све државе погођене овим стањем. Вероватно нас све чека нови фудбалски свет”, поручио је.

Немци, односно челници Бундеслиге, одбацију могућност играња утакмица без публике, али се Хенес не слаже са таквим ставом.

”Знате, чак и утакмице без гледалаца гарантују дистрибуцију новца од телевизијских права и ако то буде функционисало неће бити егзистенцијалних проблема за ову сезону. Међутим, уколико то потраје до Божића, онда се цела лига доводи у питање”, закључио је почасни председник Бајерна.

Бундеслига је, као и све лиге у Европи, прекинута услед пандемије изазване коронавиурсом и није познат термин наставка, иако се спекулише да би то могло да буде у мају.

Бајерн је тренутно први на табели са 55 бодова, што је четири више од Дортмунда на другом и пет од РБ Лајпцига на трећем месту.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво