Премијер лига као у доба гладијатора, забавом против коронавируса

Извршни директор Саутемптона Мартин Семенс рекао је да би Премијер лига могла да се врати пре нeго што се ситуација са коронавирусом стабилизује, како би се преносима утакмица забавио народ и како би се показало да човечанство узвраћа ударац опасном вирусу.

Коронавирус у ваздуху, Премијер лига на телевизији. Овако би се укратко могла описати идеја извршног директора Саутемптона Мартина Семенса, коју је поделио са острвским медијима.

Један од водећих људи "Светаца" сматра да би Премијер лига требало да буде средство забаве за гледаоце погођене епидемијом коронавируса, али и као знак да се Енглеска враћа у нормалу.

"Када све буде безбедно, када не будемо користили средства Националне здравствене службе и полиције, влада би желела да се фудбал врати, јер змо забава и показатељ да се држава враћа у нормалу", рекао је Семенс.

Премијер лига је суспендована до 30. априла, а будућност такмичења је неизвесна и зависиће од ситуације са епидемијом коронавируса.

"Уколико људи буду морали да остану код куће месец дана дуже, преноси Премијер лиге на телевизији могу бити само добра ствар. Не зато што је фудбал важнији од здравља, већ зато што пружа забаву и показује да узвраћамо ударац", сматра Семенс.

Семенс се нада да би шампионат Енглеске могао да се заврши до краја јуна, пошто би у противном могло доћи до извесних проблема – неким играчима уговори истичу управо 30. јуна.

"Уколико би сезона ушла у јул, требало би продужити уговоре са играчима, макар на две седмице. То не би требало да буде велики изазов, важно је да завршетак ове не направи домино-ефекат на наредне сезоне", рекао је Семенс.

Велико је питање како ће удружење премијерлигашких играча реаговати на овакве и сличне идеје, пошто је велики број фудбалера изразио незадовољаство одлукама Премијер лиге о укидању такмичења, за које сматрају да нису биле правовремене. 

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи