Станковић: Жао ми је што играмо без публике, али морамо да будемо одговорни

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да му је жао што ће се утакмица против Напретка играти без публике, али да је ситуација око коронавируса таква да сви морамо да будемо одговорни.

Утакмице 26. кола фудбалске Суперлиге Србије одлуком Владе играће се без публике због коронавируса, али су уведене и још неке ванредне мере заштите.

"Жао ми је због настале ситуације, јер је план био да прославимо 75. рођендан Црвене звезде, али морамо да следимо упутства и да будемо одговорни. Управо социјална одговрност и интелигенција морају да изађу у први план, јер видимо шта се дешава око нас. Морамо да слушамо све што нам кажу. Треба да поштујемо упутства, како би се ситуација вратила у нормалу. То није ствар храбрости него интелигенције. Ако су наши родитељи и дедови били ту за нас како би нам створили бољу будућност, сад ми треба да будемо ту за њих и не идемо по кафићима и ресторанима, како им не би донели вирус кући, јер је познато да га лакше добијају старији људи", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Према његовим речима, припреме за меч са Напретком теку по плану.

" Долазимо са доброг гостовања из Шапца. Гледали смо Напредак, они су сменили тренера скоро и долазе са својим идејама на Маракану. Уз дужно поштовање свим екипама, ми имамо наш стил, циљеве и задатке од којих не одустајемо. Момци који буду истрчали, одиграће онако како смо се договорили и не сумњам у то. Видећемо да ли ће бити промена у односу на меч против Мачве, имам пар дилема. Повређени су само Родић и Боаћи, сви остали су у конкуренцији".

Осврнуо се Станковић и на формацију и истакао да ће и против Напретка, као и у претходном колу против Мачве, на терен изаћи са двојицом нападача.

"Као што увек понављам, мој задатак је да изведем функционалан тим за сваку следећу утакмицу. Сутра ће то бити са двојицом нападача, некад је један, а некад ће можда бити и тројица. Све зависи од противника и тога како желимо да наступимо у мечу. Без обзира на новонасталу ситуацију, моји играчи су концентрисани на меч и целе недеље смо се вредно припремали за ово", поручио је он.

Утакмица 26. кола Суперлиге између Црвене звезде и Напретка игра се сутра од 18 сати.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво