Облак бранио, Љоренте погађао и асистирао – Атлетико поново шокирао Ливерпул

Фудбалери Атлетика из Мадрида победили су Ливерпул резултатом 3:2 и пласирали се у четвртфинале Лиге шампиона, након великог преокрета у продужецима. Нападач Мадриђана Маркос Љоренте постигао је два гола и асистирао Алвару Морати за победоносни погодак.

Ливерпул је повео у 43. минуту утакмице када је Окслејд-Чејмберлен прецизним центаршутем пронашао усамљеног Вајналдума који је лопту главом спровео у мрежу.

Фудбалери енглеског тима су имали већи посед лопте и упутили више од 20 удараца ка голу противника, али нису успели пре продужетка да постигну други гол, за шта је најзаслужнији Јан Облак.

Ипак, већ након пет минута игре у првом продужетку, Фирмино је удвостручио предност домаћих. После центаршута Вајналдума, погодио је главом стативу, али му се лопта идеално вратила, па је успео да је смести у небрањену мрежу.

Деловало је да је Ливерпулу остало само да меч мирно приведе крају, али се као џокер Дијега Симеоне показао Маркос Љоренте који је у 56. минуту заменио Дијега Косту.

Шпанац је постигао изједначујући погодак након што је голам Ливерпула Адријан несхватљиво погрешио и приликом испуцавања лопту додао Феликсу који је потом асистирао Љорентеу.

Пред сам крај првог продужетка, постигао је нападач Атлетика и други гол који је Мадриђане одвео у наредну рунду такмичења. Пре него што је неодбрањиво шутирао ка голу Облака, добио је лопту од Морате.

Шокирани Ливерпул је свим снагама кренуо у напад, а простор који су оставили пред својим голом, у последњим тренуцима утакмице, поново су искористили Мората и Љоренте. Овај пут се двоструки стрелац нашао у улози асистента.

За разлику од утакмице у Паризу и многих предстојећих спортских догађаја широм света, Енфилд није био празан због епидемије коронавируса.

Ток меча

Прву шансу на мечу имали су Мадриђани већ после 14 секунди проведених на терену. Дијего Коста, који се за разлику од првог меча нашао у стартној постави, утрчао је иза леђа одбране Ливерпула, добио лопту, али шутирао поред гола.

Вајналдум је прилику да постигне гол главом имао и у петом минуту, али је шутирао право у Облака.

Голман Атлетика имао је посла и у 14. минуту меча јер је Окслејд-Чејмберлен по десној страни терена утрчао у казнени простор и снажно шутирао по земљи.

Атлетико је, као и у првом мечу, лопту препустио противнику, али је запретио у 18. минуту када је Фелипе после корнера шутирао главом поред гола из незгодне позиције у којој се нашао због кратког центаршута саиграча.

Како се прво полувреме ближило крају, Ливерпул је стварао све изгледније шансе. У 33. минуту, Салах је добро примио лопту крај десне аут линије, повукао је ка средини терена и упослио Манеа који је шутирао, али само до Облака.

Пар минута пре првог гола Ливерпула, Облак је поново спасио своју екипу јер је зауставио и покушај Фирмина који је из велике близине, у паду покушао центаршут Арнолда да претвори у гол.

Ливерпул је у другом полувремену наставио у истом нападачком ритму. Покушао је Салах већ у 47. минуту ударцем са десне стране терена, након што је добио одличну лопту по дубини терена, али је у истом ритму наставио и Јан Облак.

Неколико минута касније, веома запажени и активни Окслејд-Чејмберлен шутирао је одлично по земљи из велике даљине, али је Облак крајњим напорима лопту скренуо у корнер.

У 61. минуту, шансу је имао и Атлетико. Феликс је пришао шеснаестерцу и шутирао, а Адријан је одбио лопту, а онда успео и да је покупи пре Кореје.

Пет минута касније, пречка је била на стари гостујућег тима. Салах је шутирао после спретног дриблинга у казненом простору, један играч Атлетика је блокирао покушај, али је лопта завршила право на глави Робертсона који је погодио оквир гола.

Већ у следећем нападу, поново су били опасни бекови Ливерпула. Прво је шутирао Арнолд, а после одбране Облака и Робертсон, чији шут је Трипије успео да блокира.

После лепе акције Ливерпула у 85. минуту, Вајналдум је главом оставио лопту Манеу који је покушао и маказицама. Убрзо је Салах по десној страни шеснаестерца предриблао комплетну одбрану противника, али је као и Мане, шутирао преко гола.

Мало је фалило да Саул у зауставном времену предухитри последњи судијски звиждук. Погодио је главом после центаршута из слободног ударца, али је линијски судија на време подигао заставицу.

Пре него што је Фирмино постигао погодак, први продужетак је почео добрим покушајем Вајналдума и поново одбраном Облака.

После два гола Љоренте, играчи Ливерпула нису успели да се опораве од шока. Кренули су свим снагама у напад, а казнио их је Алваро Мората.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво