Нејмар и Бернат за преокрет против Борусије, ПСЖ у четвртфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Пари Сен Жермена пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су у реваншу победили Борусију на свом терену са 2:0 и тако надокнадили пораз у Дортмунду од 2:1. Дуел у Паризу одигран је пред празним трибинама због ризика од коронавируса.

Утакмица на празном "Парку принчева" очекивано је почела офанзивом домаћина, који су почели у нешто другачијем саставу, пошто су Килијан Мбапе, Мауро Икарди и Лајвин Курзава остали на клупи.

"Свеци" су највише претили преко Нејмара и Анхела ди Марије, а тренер Томас Тухел поприлично се забринуо у седмом минуту, када је бразилски нападач повредио раме приликом пада.

У 25. минуту Единсон Кавани је пропустио велики прилику, када је Роман Бирки одбранио у ситуацији "1 на 1" и лопта је уз много среће отишла тик поред десне стативе.

Међутим, само три минута касније Парижани су дошли до вођства – Ди Марија је извео корнер, Нејмар несхватљиво остао сам на петерцу и није му билотешко да лопту главом спроведе у мрежу.

Шампион Француске је дошао жељеног гола, после чега се и Борусија мало пробудила. Џејдон Санчо је имао један опасан ударац из тешке позиције, а мало је недостајало да креира добру прилику Ерлингу Брауту Холанду.

И, када се чинило да ће се резултатом 1:0 отићи на одмор, ПСЖ је дуплирао предност у самом финишу првог полувремена. Након велике борбе на средини терена Паредес је некако сачувао лопту и она је дошла до Нејмара.

Бразилац је проследио до Ди Марије, овај наставио десно до Пабла Сарабије, који је оштро центрирао по земљи. На неких седам-осам метара Хуан Бернат, који се сјајно убацио из другог плана, закачио је прстима и она је завршила у малој мрежи.

Други део игре почео је одличном интервенцијом Биркија после слободњака Ди Марије, а у 64. минуту у игру је ушао и Мбапе, који је заменио Сарабију. У истом минуту је Холанду који центиметар фалио да се нађе у шанси, да би Мбаке у следећем нападу показао зашто је ушао и одмах се нашао у прилици.

Ипак, играчи у жутим дресовима су средином другог полувремена загосподарили тереном и кренули да стежу обруч око казненог простора. Било је много опасних центаршутева и добрих удараца са дистанце, али без стопостотне шансе.

У финишу сусрета због гурања Нејмара директан црвени картон добио је Емре Џан, а Парижани некако успели да сачувају предност.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво