Морињов Тотенхем немоћан, Лајпциг у четвртфиналу!

Фудбалери РБ Лајпцига пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су и у реваншу били бољи од екипе Тотенхема резултатом 3:0. Аустријанац Марсел Сабицер двоструки стрелац.

Ефикасно вече и десет голова виђено је вечерас у Лиги шампиона.

Иако се очекивало да ће под тренерском палицом Жозеа Мориња тим из Лондона, одиграти тактички и донекле нападачки у Немачкој, то се није десило. Напротив.

Сјајном, орагнизованом, нападачком и пре свега стрпљивом игром тим из Лајпцига је већ у првом делу меча решио питање четвртфиналисте и остварио и другу победу у двомечу са финалистом из прошле сезоне.

Марсел Сабицер је у 10. минуту сусрета донео вођство и реално потврдио пласман међу соам најбољих. Претходно је Вернер шутирао искоса са десне стране јако али право у Лориса, а када му се лопта вратила он ју је правовремено додао до Сабицера, који са неких 17-18 метара шутира и јако и прецизно и шаље лопту тик уз стативу и иза леђа голаман гостију - 1:0.

Само 11 минута касније исти играч био је на правом месту и лепо испратио продор Анхелиња по левој страни, те га је завршио одличним и одсечним ударцем главом са ивице петерца за 2:0 и потврду дуплог тријумфа најпријатнијег изненађења сезоне у Лиги шампиона.

Тачку на "и", односно коначан резултат од 3:0 поставио је Швеђанин Емил Форсберг, који за свега 15-ак секунди у игри у 87. минуту успео да постигне гол након гужве у шеснаестерцу Тотенхема.

Тако је са укупним резултатом 4:0 (1:0 у првом мечу у Лондону за госте) немачки представник елиминисао енглеског представника и остварио највећи успех клуба у евро куповима, а продубио кризу и игри Морињов тима.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се