Аничић: Фигуративно - Звезда је тенк, а ми смо голоруки

Тренер фудбалера Мачве Драган Аничић рекао је да није најпаметније претити Црвеној звезди, али да његов тим има за шта да се бори у мечу 25. кола Суперлиге. Меч Мачве и Црвене звезде игра се у ссуботу од 16 сати у Шапцу.

Звезда је прва на табели Линглонг Суперлиге, док Мачва тренутно заузима последње место.

"У утакмицама када дочекујемо Црвену звезду или Партизан, сви уживају - публика, новинари, играчи... Само тренера увек боли глава, јер реално, морате да се супроставите противнику који је много јачи од вас. Многи кажу да у оваквим утакмицама играчи треба да се опусте, јер немају шта да изгубе. Међутим, ја то не гледам на тај начин, увек имате за шта да се борите, шта да изгубите и шта да добијете. Није најпаметније да претимо, јер када наљутите такве екипе може да буде лоше по вас, али увек постоји начин да им се супроставите", рекао је Аничић на конференцији за медије.

Аничић је истакао да су фудбалери Звезде доласком новог тренера Дејана Станковића добили нови импулс и да Станковић сигурно има велики мотив да покаже како заслужује да буде тренер црвено-белих.

"Сигурно је донео нову енергију у клуб, као и долазак три млада играча у екипу. Они су сада један добар спој младости и искуства и тренутно су најјачи у Србији. Црвена звезда има онај тенк испред стадиона и у неком фигуративном смислу они су као клуб тенк за нас, а ми смо реално голоруки. Ретко се дешава да голорук може да савлада оног ко је у тенку, али се дешава. Треба стрпљења, памети и да превазиђемо наше објективне могућности у овом тренутку, да дамо изнад максимума. Већ смо показивали у прошлости да можемо да изненадимо и Црвену звезду и Партизан. Требаће нам и много среће. Ми морамо да се боримо за сваки бод, гол, аут, али види се велики помак и надам се да ћемо и у суботу показати да растемо из меча у меч", закључио је Аничић.

Фудбалер Мачве Бранко Михајловић изјавио је да је тим спреман за сутрашњу утакмицу.

"Верујем да нам не треба неки посебан мотив за овакву утакмицу, сигуран сам да су сви спремни и да једва чекају утакмицу. Свесни смо бодовне разлике и да је Црвена звезда фаворит, али свакако нама нико не може да одузме наду и жељу. Тако да смо спремни да када изађемо на терен покажемо право лице и дамо свој максимум", рекао је Михајловић.

Његов саиграч Петар Гигић каже да Шапчани имају своју шансу.

"Сви кажу да су овакви сусрети најлепши, али за играче нису и најлакши јер смо тренутно у незавидној резултатској ситуацији. Оптимиста сам и мислим да уколико будемо понављали ствари из претходних неколико утакмица, да имамо право да се надамо и да можемо остварити повољан резултат. Позивам овом приликом публику да у што вецем броју испуне трибие, да Шапцани буду уз свој градски клуб, јер нам је у овом периоду, њихова енергија и подршка од великог знацаја", рекао је Гигић.

Меч између Мачве и Црвене звезде игра се сутра од 16 сати у Шапцу.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи