"Милионери" обарају рекорд – млади Енглез стиже као замена за Санча

Млади 16-годишњи Џуд Белингем налази се на мети Борусије, која је за њега спремна да издвоји 35 милиона евра, што би био нови клупски рекорд. Играч Бирмингема требало би да стигне као замена за Џејдона Санча који ће на лето готово сигурно напустити "Вестфален".

Борусија је у зимском прелазном року ангажовала нападача Ерлинга Холанда, а на лето "милионери" спремају нову бомбу – Џуд Белингем требало би да постане нови члан тима из Дортмунда.

Белингем има само 16 година. Почетком сезоне дебитовао је за први тим Бирмингема, а само годину дана могао би да обори рекорд Борусије, која је спремна да за његове услуге плати 35 милина евра.

Млади играч требало би да буде замена за Џејдона Санча, који готово сигурно напушта Дортмунд на лето, а као нова дестинација помиње се "Олд Трафорд".

Белингем у јуну пуни 17 година, још нема професионални уговор са Бирмингемом, за који је дебитовао у августу прошле године и од тада се четири пута уписао у листу стрелаца у Чемпионшипу.

Скаути Дортмунда, који у последњих неколико година раде сјајан посао, виде Белингема као идеалног партнера у нападу са Ерлингом Халандом, али и играча од којег би у блиској будућности могли много да зараде.

Млади Џуд дебитовао је за екипу Бирмингема 6. августа у утакмици Лига купа, када је оборио рекорд клуба стар готово 50 година, као најмлађи првотимац.

Крајем истог месеца још једном се уписао у историју клуба, пошто је са 16 година и 63 дана постао најмлађи стрелац "плаваца", у победи над Стоуком од 2:1.

Већ са 13 година заиграо је за селекцију Енглеске до 15 година старости, а у међувремну је постао капитен енглеског националног тима узраста до 17 година.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи