Звезди само бод у Инђији пред дерби

Фудбалери српског шампиона Црвене звезде, лидера Суперлиге Србије, одиграли су нерешено 1:1 (1:0) против домаће Инђије, у мечу 23. кола.

Тим из Љутице Богдана ће 162. "вечити дерби" дочекати у не баш сјајној атмосфери, након кикса и извученог само "икса" на тешком терену у Инђији.

Дејан Станковић је промешао карте у односу на стартне поставе у прва два меча пролећног дела првенства против Чукаричког (2:0) и Војводине (2:0), па су тако штоперски тандем чинили Панков и Бабић, у ветном реду играо Вулић а на месту десног офанзивног крила Вукановић.

Ипак, до гола је први стигао домаћин.

Инђија је повела из сјајне контре у 36. минуту, када је Стефан Пуртић сјајно упослио Огњена Красића, који је ушао између два играча одбране шампиона и онда хладнокрвно упутио лопту иза леђа Борјана - 1:0.

И пре и после тога Звезда јесте нападала и била бољи тим на терену, али је имала проблема у последњој трећини терена и завршинци, где су углавном непрецизни били Бен и Вукановић.

На паузи Станковић прави две измене, и на терен улазе Матео Гарсија и Милан Павков.

То јесте унело агресивност и додатну оштрину нападу црвено-белих, али су нову велику прилику на истеку сат игре имали домаћи фудбалери преко Бастајића, чији је ударац уз пуно муке Борјан скренуо у корнер.

Већ у наредном нападу на другој страни у доброј прилици био је Гобељић, који се нашао испред голмана Прековића на око пет метара, али је ударац одбрањен.

Но, иницијатива и налети српског шампиона уродили су плодом у 75. минуту.

Сјајан пас са своје половине упутио је млади Вељко Николић, Гобељић исто тако добро прихвата лопту на десној ивици шеснаестерца а онда шаље по земљи пас ка Ел Фарду Бену, који је са пет-шест метара лопту просто закуцао у ракље голмана Прековића - 1:1.

Велику, такозвану стопопстотну шансу имао је штопер Звезде Срђан Бабић у 89. минуту, али са три метара главом шаље лопту право у голмана Инђије. Покушао је потом и Гарсија са ивице казненог простора али je његов јак ударац отишао поред леве стативе Инђијаца, који су последњих пет минута и надокнаду времена одиграли са играчем мање, пошто је други жути односно црвени картон добио Чермељ.

Овим ремијем Звезда је дошла до 62 бода после другог ремија у првенству, док је Инђија са новим бодом освојила свој 16. у сезони и тренутно заузима 14. место на табели Линглонг Суперлиге Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво