Лајпциг бољи од Тотенхема у Лондону, Нагелсману рунда против Мориња

Фудбалери Лајпцига савладали су екипу Тотенхема са 1:0 на гостовању у Лондону у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Једини стрелац био је Вернер, а реванш је на програму 10. марта.

Лајпциг је уписао историјску победу над Тотенхемом, пошто је у Лондону надиграо домаћу екипу.

Једини гол на мечу постигао је најбољи стрелац немачке екипе Тимо Вернер у 58. минуту.

Прво полувреме протекло је потпуно у знаку Лајпцига и право је чудо да Ред Бул није постигао гол.

Гости из Немачке забележили су чак 13 удараца ка голу "петлова", али је недостајало среће и концентрације у завршници. Одличан је био и Лорис, који је редом заустављао ударце Вернера, Шика и Нкункуа.

Тотенхем је такође имао своје прилике, али оне нису биле толико изгледне колико Лајпцигове.

Тим из Лондона обећавајуће је отворио друго полувреме, најбољом приликом на мечу, када је шут Моуре одбранио голман Гулаши.

Ипак, Лајпциг није одустајао од своје игре и било је питање када ће немачки тим постићи гол.

То се десило у 58. минуту. Бен Дејвис је фаулирао Лајмера у свом шеснаестерцу, а када већ то није успео из игре, Тимо Вернер савладао је Лориса са беле тачке.

Гости су у наставку покушали да смире темпо меча, држе лопту у ногама и максимално отежају Тотенхему да дође до изједначења.

Тим Жозеа Мориња најближи голу био је у 72. минуту, када је Ло Селсо погодио стативу из слободног ударца, након што је Гулаши сјајно интервенисао. 

Тотенхем има за чим за жали, јер су у другом делу меча били бољи тим и пропустили неколико шанси за постизањем гола. Поред стативе Ло Селса, у изгледној ситуацији у два наврата нашао се Моура, али промене резултата није било.

Лајпциг ће у Немачку однети победу од једног гола, а реванш је на програму 10. марта, на "Ред Бул арени".

У другом вечерашњем сусрету, Аталанта је савладала Валенсију са 4:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво