Нестварни Халанд наставио серију, Борусија носи предност у Париз!

Фудбалери Борусије Дортмунд победили су Пари Сен Жермен резултатом 2:1 у првој утакмици осмине финала. Борусија је тријумфовала захваљујући невероватном нападачу Ерлингу Брауту Халанду, па ће имати предност у реваншу који се 11. марта игра у Паризу.

Халанд је постигао оба гола за немачког представника и наставио нестварну серију – за Борусију је на седам утакмица постигао укупно 11 голова, док је ове сезоне, у Лиги шампиона, стрелац био 10 пута.

У другој утакмици вечери Дијего Симеоне је успео да надмудри Јиргена Клопа, Атлетико Мадрид је "закључао" Ливерпул и имаће предност против првака Европе на "Енфилду".

Утакмица на "Сигнал Идуна парку" и пре почетка је имала потенцијал да буде интересантна и да обилује головима, али њих нисмо видели у првих 45 минута.

Без обзира што је ПСЖ у Дортмунд стигао као фаворит, домаћин је био тај који је доминирао. Лусијен Фавр је од почетка дао шансу Халанду, уз којег су били Џејдон Санчо и Торган Азар.

Њих тројица су користили сваку прилику да упуте ударац Кејлору Навасу, а њих је било доста, пошто се Марко Верати, Маркињош и Идриса Геј нису добро снашли у средини терена.

Пречесто су губили лопте, допуштајући ривалима фронталне нападе у виду контри и полуконтри.

После солидног покушаја Нејмара из слободног ударца у 10. минуту, Немци су загосподарили тереном и почели да креирају прилике.

У 15. минуту мало је фалило да на семафору пише 1:0, споменути Санчо се стуштио ка голу после одузете лопте, али је уместо да асистира неком од саиграча, покушао ударцем и лопта је прошла поред леве стативе.

Нешто касније исти играч је био најближи голу, лепо је гађао супротни угао искоса са леве стране, када је Навас направио дивну параду. Голман из Костарике је спречио и Халанда да затресе мрежу и тако израстао у хероја своје екипе.

С друге стране, нападачки тројац "Светаца" (Нејмар, Килијан Мбапе и Анхел ди Марија) није успевао ни да припрети Роману Биркију, делом и због тога што су често оштро фаулирани, па се на петнаестоминутну паузу отишло без голова.

Иако се очекивало да ћемо у наставку игре гледати нешто отворенији сусрет, посебно када је у питању ПСЖ, то се није догодило. Играчи Томаса Тухела никако нису могли да дођу до ритма, све до средине другог полувремена.

Тада је Мбапе у кратком временском периоду два пута тестирао домаћег чувара мреже, који је излазио као победник.

Међутим, чим су гости припретили, уследио је одговор и гол кога другог до Халанда, за велико славље више од 80.000 присутних навијача у жуто-црном.

Након шута са дистанце и неколико одбитака, корпулентни Норвежанин се нашао на правом месту и угурао лопту у мрежу.

Тада смо тек добили прави меч, а ПСЖ је успео да дође до важног гола у гостима, само неколико минута по примљеном голу. Комбинација Мбапе-Нејмар је прорадила, упркос веома лошој утакмици обојице.

Млади Француз је у свом стилу пробио по десном боку, вратио на петерац, одакле Бразилцу није било тешко да изједначи.

Поново је "моментум" био на страни "Светаца", али га је Халанд угасио већ у следећем нападу – и то како!

Прихватио је додавање, па опалио по лопти са неких 17 метара, пославши је у саме леве рашље противничког гола.

Домаћин је успео да сачува предност, до краја је једино Нејмар имао шансу, па ће на "Парку принчева" 11. марта пасти одлука о четвртфиналисти.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво