Јунајтед славио у Лондону, ВАР два пута поништио гол Челсија

Фудбалери Манчестер јунајтеда савладали су Челси са 2:0 у предпоследњем сусрету 26. кола Премијер лиге, у последњем мечу у среду играју Сити и Вест Хем. Тренер гостију Солскир је први менаџер Јунајтеда који је победио Челси на обе утакмице у сезони, још од 1988. године.

Занимљиво је да је ово био 11. дуел ове две екипе који се игра понедељком, до сада Челси нема победу, четири ремија и вечерас је забележио седми пораза. ВАР је у два наврата поништио голове Челсија, а занимљиво је да је то други случај у Премијер лиги ове сезоне. Претходно је у децембру, та судбина задесила управо Манчестер јунајтед у дуелу са Брајтоном.

Тим из Манчестера се овом победом пробио до седме позиције на табели са 38 освојених подова, са бодом мање од шестопласираног Шефилда, а два бода заостатка за Тотенхемом на петом месту. Челси је остао на четвртој позицији са 41 бодом.

Манчестер јунајтед је дошао до предности у 45. минуту сусрета. После доброг напада лопта је дошла до Ванбисаке на десној страни у висини шеснаестерца. Овај је успео да превари чувара и набаци лопту у казнени простор. На средини петерца најбоље се снапшао Марсијал и главом послао лопту у „малу" мрежу.

Домаћин је кренуо знатно офанзивније у наставку, ређали су се напади, али без реализације. Челси је стигао и до гола у 55. минуту преко Зуме, међутим, након асистенције ВАР-а погодак је поништен. Голу је предходио фаул Аспилипуете у шеснаестерцу.

Гости из Мачестера брзо су се ослободили притиска и све више претили голу противника. То им се исплатило 66. минуту. Бруно Фернандеш је центрирао са леве стране, лет лопте одлично је испратио Хари Мегвајер и главом матирао Кабареља.

Покушавао је Челси да смањи предност гостију, али сви њихови напади углавном су се завршавали без ударца ка голу противника.

Домаћин је постигао још један гол, који је поништен након асистенције ВАР-а због офсајда. Маут је одлично прошао по десној страни упутио центаршут Жиру је одлично захватио лопту главом и проследио је у мрежу, међутим, предходно је за дужину стопала био у офсајду.

До краја сусрета Челси је створио још неколико прилика пред голом Јунајтеда, међутим промене резултат није било. Такође, и Јунајтед је имао још пар прилика, овог пута Кабареља је био на висини задатка.

Премијер лига - 26. коло:

Петак:
Вулверхемптон - Лестер сити 0:0

Субота:
Саутемптон - Барнли 1:2 
Норич сити - Ливерпул 0:1

Недеља:
Астон Вила - Тотенхем 2:3
Арсенал - Њукасл 4:0

Понедељак:
Челзи - Манчестер јунајтед 0:2

Среда 19.2:
20.30 Манчестер сити - Вест Хем јунајтед

Табела:
Ливерпул 76
Сити 51
Лестер 50
Челси 41
Тотенхем 40
Шефилд 39
Манчестер јунајтед 38
Вулверхемптон 36
Евертон 36
Арсенал 34
Барнли 34
Саутемптон 31
Њукасл 31
Кристал Палас 30
Брајтон 27
Борнмут 26
Астон Вила 25
Вест Хем 24
Вотфорд 24
Норич 18

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво