Станковић пред такмичарски деби: Трема мора да буде присутна

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић, уочи званичног дебија на клупи црвено-белих против Чукаричког, изјавио је да је једино очекивање које има – победа.

Станковић је додао да за овај меч не може да рачуна на Гајића и Томанеа, који су повређени.

"Једино очекивање које можете да имате у Црвеној звезди је – победа. Тако радимо, тренирамо и понашамо се. Ипак, морамо да гледамо и противника. Чукарички је добра екипа која има спој младих и искусних играча. Имају стабилност коју им је донео председник Обрадовић, направили су добар систем и очекујем надигравање.

Играју висок пресинг, имају капитена Доцића, који сјајно изводи прекиде, ту су Тедић и Шапић, који то добро користе, ту је млади Видосављевић, затим Ковач, који је Звездино дете, и сви они ће имати мотив да се покажу против нас", истакао је Станковић.

Деки истиче да постоји позитивна трема пред тренерски деби.

"Она мора да буде присутна. Све утакмице које сам у каријери играо са тремом и позитивним страхом, одиграо сам одлично. Кад год сам потцењивао и био опуштен, био сам лош. Дебитовао сам пре 25 година за Црвену звезду и то је био јединствен осећај. Видећу како ће сутра бити, али постоји позитивна трема и волим тако да се осећам".

Шеф струке лидера на табели истиче да је још рано да се суди о његовим тренерским квалитетима.

"Упознаваћете ме кроз игру, однос према играчима, као и кроз ситуације на терену. Прихватам сваку критику и отворен сам да кажем шта мислим. Рано је да се суди после неколико пријатељских мечева. Сад креће првенство и такмичарски ритам. Морамо да покажемо зубе и приступ против сваког противника мора да буде исти – то је моја филозофија.

Тиме поштујемо себе и ривала. На припремама смо играли у различитим формацијама, али то нема везе. То да ли имате једног, два или три нападача је мање важно, битно је само са каквом главом изађете на терен", поручио је Станковић.

Утакмица 21. кола Суперлиге између Чукаричког и Црвене звезде игра се у суботу од 14.30 на Бановом брду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво