Вождовац довео Немању Пејчиновића!

Као што је током дана и било најављивано са "крова", прелазни рок је на Вождовцу завршен на спектакуларан начин, најзвучнијим трансфером у Србији ове зиме. Након Немање Вучића, Филипа Ступаревића и Деспота Михаиловића који су представљени у последња 24 сата, нови фудбалер Вождовца постао је стамени дефанзивац, некадашњи репрезентативац Србије, Немања Пејчиновић.

Пејчиновић који игра на позицији штопера каријеру је започео у родном Крагујевцу, да би потом играо у Раду и Црвеној Звезди, након чега се отиснуо у иностранство, где је прво играо за Херту.

Након играња у Бундеслиги имао је привилегију да носи капитенску траку Нице, за коју је у четири године одиграо преко стотину мечева и оставио велики траг у француском прволигашу и срцима навијача.

Пејчиновић је затим сунчану Ницу заменио хладном Московом и четири године био стандардан у тиму Локомотиве, са којом је играо и европска такмичења, да би након тога заиграо у кинеском прволигашу Чанчун Јатаију. Нови играч Вождовца је својеремено био стандардни млади репрезентативац Србије, да би након тога представљао и А тим наше земље.

"Срећан сам што сам постао члан Вождовца. Први утисци су такви да је екипа сјајна и врло квалитетна, игра се нападачки фудбал и висок пресинг, што мени лично одговара. Одлучио сам да се вратим у Србију пошто ме многобројне понуде из иностранства нису задовољиле, и да бих могао да будем са породицом. Желео бих да после 10 година опет 'осетим' српски фудбал и мислим да је Вождовац права фудбалска средина за мене. Желим да видим да је српски фудбал у бољем стању него што сам га оставио када сам одлазио", биле су прве речи Пејчиновића након потписивања уговора.

Са обзиром на то да је иза њега импозантна каријера, а да је Вождовац тим сачињен већином од младих играча, Пејчиновић је свестан и обавезе коју би имао у тиму, а то јесте да буде узор, по његовим речима "како на терену, тако и ван терена".

"Биће привилегија играти у тиму са оволико младих, талентованих играча, али и обавеза да бих био узор, како на терену, тако и ван терена. Нема сумње да је свим момцима циљ да заиграју у иностранству и оставе већи траг, ја сам им на располагању да својим искуством помогнем на начин, и у мери којој је то потребно. Већ сам упознао момке, ово је сјајна група људи, од управе клуба, преко тренера и играча, види се да влада породична атмосфера, да је клуб на здравим ногама, биће привилегија играти у оваквом окружењу", искрен је искусни дефанзивац, којег је насмејала констатација да ће његов некадашњи саиграч, Раде Коковић сада бити – његов тренер.

"Интересантна је ситуација. Прошло је 10 година од како смо Раде и ја били саиграчи, путеви су нам се раздвојили, али сам пратио његов тренерски пут, задивили су ме његови успеси са Вождовцем, и ту сам сада да све то заједно надоградимо. Наравно да је на терену све врло професионално, када радимо, радимо озбиљно, ту нема места пријатељству, само професионалан однос."

Упитан да прокоментарише шта би била његова лична амбиција, и који резултат би сматрао за успех на крају сезоне са Вождовцем, Пејчиновић „из топа" одговара – "Европа".

"Када бацимо поглед на табелу, види се да Вождовац има простора да се умеша у борбу за Европу, и ако су то амбиције клуба, онда би се наравно поклопили. Уколико се коцкице поклопе, није ни то нереално, али хајде да радимо полако, да идемо утакмицу по утакмицу, и резултат неће изостати", поентирао је Пејчиновић на крају.

Спортски директор Вождовца Јован Дамјановић изразио је задовољство што су Змајеви добили велико појачање.

"Као што смо и најавили данас, права трансфер бомба, и драго ми је да је договор између Немање и Вождовца пао брзо. Амбиције се поклапају, Немања са својим огромним искуством и великом репутацијом препознаје Вождовац као праву фудбалску средину у којој може да игра, и то нам импонује. Мислим да када представљате овакво појачање, амбиције се и саме намећу, а оне морају да буду највише и наравно да желимо да надоградимо постигнуто у првом делу сезоне. Јако сам задовољан комплетим прелазним роком и једва чекам да видим момке на терену у првенству", задовољно је констатовао Дамјановић.

Искусни дефанзивац задужио је дрес са бројем 33, и нашао се на списку путника за сутрашњи контролни меч са ТСЦ који очекује Змајеве на теренима академије у Бачкој Тополи. Такође, Пејчиновић ће имати и право наступа у првом првенственом мечу који Змајеве очекује 15. фебруара у Лучанима против екипе Младости.

Доласком Пејчиновића Вождовац је завршио свој зимски прелазни рок, у којем су поред искусног дефанзивца дрес са грбом Змаја задужили још и Един Ајдиновић (Црвена звезда), Алекса Јанковић и Иван Милосављевић (Партизан), Немања Вучић (Војводина), Деспот Михаиловић (Звездара) и Филип Ступаревић (Вотфорд).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи