Убедљиве победе Јунајтеда и Челсија, ВАР не воли "лисице"

Фудбалери манчестер јунајтеда савладали су Норич са 4:0 у утакмици 22. кола Премијер лиге. Челси са 3:0 био бољи од Барнлија, Евертон минималним резултатом савладао екипу Брајтона. Лестер поражен на свом терену од Саутемптона, ВАР поништио три поготка "лисицама". Вулвси и Њукасл играли нерешено 1:1.

Као по обичају, суботње поподне на Острву било је изузетно занимљиво. Манчестер јунајтед и Челси забележили су убедљиве победе, док је Лестер остао без иједног бода против Саутемптона, највши захваљујући ВАР технологији.

Јунајтед је на "Олд Трафорду" имао лак посао против Норича, који је играо без Темуа Пукија. Рашфорд је био двоструки стрелац, али је због повреде напутио терен у 59. минуту. Коначан резултат поставили су Антони Марсијал и Џејсон Гринвуд.

Челси је на "Стамфорд бриџу" испратио Барнли са три поготка у мрежи. Већ у првом полувремену "плавци" су имали два гола предности захваљујући Жоргињу и Абрахаму, да би се у другом делу у листу стрелаца уписао и Хадсон-Одои.

Можда и најзанимљивији меч одиграли су Лестер и Саутемптон. Гости су однели победу од 2:1, а занимљиво је да је домаћину ВАР чак три пута поништио поготке.

Повели су домаћи голом Праета у 14. минуту, да би само пет минута касније изједначио Армстронг. Вардију је ВАР поништио гол у првом полувремену због офсајда.

У 63. минуту досуђен је пенал за Саутемптон, али је ВАР одлучио да нема материјала за најстрожу казну. Само пет минута касније Келечи постиже гол за Лестер, али је виде-судија још једном умешао прсте – нема гола.

Саутемптон је до победоносног поготка стигао у 81. минуту, а стрелац је био феноменални Дени Ингс, који је постигао 14. погодак у сезони и дели друго место на листи најбољих стрелаца у такмичењу.

Умало да "лисице" дођу до изједначења у финишу меча. Џони Еванс постигао је погодак, али је ВАР и трећи разљутио навијаче Лестера на "Кингс Пауер" стадиону.

Евертон је минималним резултатом савладао екипу Брајтона, док су Вулвси и Њукасл играли 1:1.

 

Премијер лига, 22. коло:

Петак:

Шефилд јунајтед - Вест Хем 1:0

Субота:

Кристал Палас - Арсенал 1:1

Челси - Барнли 3:0

Евертон - Брајтон 1:0

Лестер - Саутемптон 1:2

Манчестер јунајтед - Норич 4:0

Вулверхемптон - Њукасл 1:1

18.30 Тотенхем - Ливерпул

Недеља:

15.00 Борнмут - Вотфорд

17.30 Астон Вила - Манчестер сити

Табела:

1. Ливерпул 58
2. Лестер 45
3. Манчестер сити 44
4. Челси 39
5. Манчестер јунајтед 34
6. Шефилд јунајтед 32
7. Вулвс 31
8. Тотенхем 30
9. Кристал Палас 29
10. Арсенал 28
11. Евертон 28
12. Саутемптон 28
13. Њукасл 26
14. Брајтон 24
15. Барнли 24
16. Вест Хем 22
17. Астон Вила 21
18. Борнмут 20
19. Вотфорд 19
20. Норич 14

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара