ФСС прославио век постојања, Тадићу и Михајловићу Златне лопте

Душан Тадић добио је Златну лопту Фудбалског савеза Србије за најбољег играча у години на измаку, док је та награда за тренере отишла у руке Синиши Михајловићу. За најбољу фудбалерку је први пут у историји лауерат Виолета Словић.

Они су добили награде на свечаности коју је организовао ФСС у Народном позоришту, на којој је уједно прослављен и 100. рођендан ове организације.

Везиста Ајакса је ове сезоне предводио наш тим у квалификацијама за Европско првенство и Лиги нација, док је са "копљаницима" освојио дуплу круну и стигао до полуфинала Лиге шампиона.

"Велика је част и привилегија бити са свим легендама, људима из спорта... Хвала много свима на овој награди. Велика част, обавеза, задовољство, привилегија... Наравно, подстрек за даље. Мислим да је рад створио човека и да смо без тога ништа", рекао је Тадић по добијању награде и додао:

"Трудићу се што више да радим на себи, да помажем другима. Захвалио бих се свима из Савеза – директору, селектору, саиграчима, људима из репрезентације и наравно из свог клуба."

Михајловић је проглашен за најбољег тренера у години у којој води тешку борбу са леукемијом, па није ни чудо што је његово присуство у Народном позоришту изазвало велико одушевљење.

Шеф стручног штаба Болоње се захвалио на признању, рекао је да поносан што је Србин и што су његови сународници препознали труд који свакодневно улаже.

"Желим да изразим велику захвалност за ову почаст. Бити најбољи тренер Србије и бити изабран од ових људи, Срба, за мене ништа нема већу важност од тога. То је за мене највеће признање које сам могао да добијем у досадашњој каријери", рекао је Михајловић.

Легендарни фудбалер Црвене звезде, Лација и миланског Интера честитао је јубилеј Фудбалском савезу и захвалио се свим добрим људима који су му показивали љубав током најтежег периода у животу.

"Сигурно је да сте ми дали велику снагу и да без вас, без ваше помоћи, било би много теже да пребродим оно што сам пребродио. Велика ствар коју никада нећу моћи да заборавим. Живим мање-више 30 година у Италији, али сам увек био и остаћу Србин. Надам се да вас никад нисам разочарао и да сам, уз своје добре и лоше стране, увек представљао Србију на најбољи могући начин. То ћу и даље да наставим."

На крају, честитао је и свом куму Дејану Станковићу што је постао тренер Звезде.

Фудбалски савез је први пут у историји доделио Златну лопту за најбољу фудбалерку и она је отишла у руке Виолети Словић, која је капитен женске репрезентације.

Кокеза: Фудбалски ДНК нас чини посебним

Председник Славиша Кокеза изјавио је да су првих 100 година савеза јубилеј вредан поштовања и поручио да је таленат оно што српске фудбалере чини посебнима у свету фудбала.

"Иза нас је 100 дугих година, неколико држава и јубилеј вредан поштовања, генерације оних који су писали историју, које памтимо и славимо. Много је оних који су дали фудбалу магију, игри која нас враћа у прошлост да бисмо уживали у садашњости и будућности", рекао је Кокеза.

Како је навео, било је то непоновљиво путовање кроз време, вредно живљења сваком коме је фудбал била страст.

"Некада Југославија, данас Србија, али фудбалски ДНК је остао јединствен - балканаки таленат. То је оно што нас чини посебним. Поносимо се прошлошћу, али желимо бољу будућност. Само таленат није довољан", истакао је Кокеза.

Он је још једном најавио капитална улагања у Национални стадион и шест нових стадиона ширлм Србије.

"Желимо да фудбалску Европу доведемо у Србију и створимо нове асове", закључио је Кокеза.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво