Рукавина срушио "ђаволчиће", први тријумф Астане

Фудбалери Астане забележили су прву победу у Лиги Европе ове сезоне, пошто су у Нур Султану савладали Манчестер јунајтед са 2:1. Солскјер на терен извео изузетно младу екипу, Антонио Рукавина асистирао код победоносног аутогола Бернарда.

Било је очекивано да ће Јунајтед против Астане играти у подмлађеном саставу, али тешко да ће навијачи "ђавола" опростити Солскјеру играње са угледом екипе.

Чак седморица играча Манчестера, од 11 који су почели сусрет, рођени су после историјске титуле шампиона Европе из 1999. године.

И то је дало резултата у првом полувремену, али после комбинације два најискуснија играча. Лук Шо је био у улози асистента, а Џеси Лингард ударцем са 18 метара затресао мрежу домаћег голмана Ерића.

Ипак, у наставку се све преокренуло. Као да млада екипа Јунајтеда није имала довољано снаге, али ни искуства да сачува резултат, па су домаћи до изједначења дошли у 55. минуту голом Шомка.

До потпуног резултатског преокрета Астана је дошла само седам минута касније, када је после продора и центаршута Антонија Рукавине аутогол постигао Бернард.

Астана је забележила први тријумф у такмичењу, док је Јунајтед први пут поражен.

У другом сусрету петог кола Групе Л, много важнијем, састају се од 18.55 Алкмар и Партизан.

Резултати петог кола Групе Л:

Астана – Манчестер јунајтед 2:1

АЗ Алкмар – Партизан (18.55, РТС1)

Табела: Манчестер 10, Алкмар 8 (-1), Партизан 4 (-1), Астана 3.

У последњем колу састају се Манчестер јунајтед – АЗ Алкмар и Партизан – Астана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара