Милојевић и Дегенек за РТС: Сви као један до успеха

Уочи утакмице 5. кола групе Б Лиге шампиона између Црвене звезде и Бајерна из Минхена, наш колега Немања Матић урадио је ексклузивни интервју са тренером црвено-белих Владаном Милојевићем и штопером Звезде Милошем Дегенеком.

Звезда је у првом мечу у Минхену поражена 3:0, а тренер Милојевић сматра да ће дуел у Београду бити знатно другачији.

"Очекујемо један динамичан Бајерн, који ће играти веома брзо и веома агресивно, играће тај директан фудбал и тражиће буквално од последње линије ту агресију која иначе и краси њихов стил игре. Са друге стране, за разлику од господина Ковача, који је више инсистирао на поседу лопте, на задржавању и контроли утакмице, са неким примесама, мислим да је то нешто што је можда и пољуљало тај идентитет Бајерна, где навијачи нису можда били задовољни. Нови тренер је вратио онај њихов стил, тако да нас чека тешка и врло захтевна утакмица", сматра тренер Звезде.

Милош Дегенек каже да Звезда против Бајерна има мотив више.

"Имамо један мотив више, јер ми са једним позитивним резултатом можемо да обезбедимо идућу годину у Европи. Мотивисани смо, наравно они су већ прошли групу, немају тренера и све то стоји, али то је Бајерн Минхен, екипа која је међу најбољима на свету. Код њих то не ствара проблем да ли имају сталног тренера или неког помоћника, који је сад тренутно тренер, тако да ће бити скроз другачија утакмица, јер ми играмо на нашем терену много боље и мислим да ће њима бити знатно теже и због атмосфере и због свега", додаје Дегенек.

У првој утакмици између Бајерна и Црвене звезде видели смо да фудбалери Бајерна играју високо, са истуреним бековима на противничкој половини, а потенцирају и висок пресинг.

"Ми смо доказали да можемо да играмо против свакога у Европи. Сутра ћемо да докажемо да можемо да се бранимо против њих који увек иду у пресинг, који високо стоје, имају феноменалан средњи ред, и шпицеве и крила који су заиста добри, али мислим да у неким моментима можемо да им парирамо и да се припремимо за сваки сценарио, да ли водили или губили, али морамо да се припремимо да одиграмо што боље можемо", рекао је Дегенек.

Слично сматра и стратег Звезде.

"Они за ту врсту игре селектују играче, видели сте какви су то играчи, много су брзи, тако да ћемо се ми вратити на веома добре селекције, и изузетно добар скаутинг. Са друге стране, то су екипе које имају велики буџет, и лако могу да узму на тржишту шта им одговара", рекао је Милојевић.

На првој утакмици, видели смо да се фудбалери Бајерна у везном реду одлично убацују из другог плана, имају заиста сјајна крила и невероватне нападаче.

"Треба човек да игра срцем. Да се бори као у свакој утакмици, али ми сутра морамо да будемо борбени, морамо да се жртвујемо сви и да радимо много више него што смо радили до сада, да би достигли један позитиван резултат. Да ли кроз скок, да ли кроз пас игру, на прекиде, шта год, али мислим да ми можемо да искористимо и публику и то што играмо код куће", истиче Дегенек.

Милојевић зна шта ће поручити играчима пре меча.

"Пре меча ћу им поручити, као и до сада, све ово што су урадили, нормално са нашим навијачима, они су нас довели довде, они су довели и Бајерн и Тотенхем и Пари Сен Жермен и нема никаквог разлога да не изађу и дају свој максимум и да уживају. У сваком случају, играти против Бајерна, против оваквог гиганта, довести га у Београд, јако је велика ствар, ово је већ трећи пут како Бајерн доводимо у неком кратком периоду, и то су стварно лепе ствари и за навијаче и за наш клуб и уопште, за нашу земљу", рекао је Милојевић.

Утаикмица између Црвене звезде и Бајерна игра се у уторак од 21.00, на стадиону "Рајко Митић", уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије