Расизам му дошао главе – председник ФУ Бугарске поднео оставку

Борислав Михајлов, председник Фудбалске уније Бугарске, поднео је оставку на ту позицију након расистичког скандала у мечу против Енглеске. Навијачи су у Софији расистичким повицима вређали тамнопуте играче Енглеске, што је на крају резултирало оставком Михајлова.

Фудбалери "гордог албиона" моментално су осудили овакво понашање навијача, на друштвеним мрежама су осули паљбу и подигла се велика прашина око читавог случаја.

Тако је Борислав Михајлов платио цену и послушао је премијера Бојка Борисова, који је затражио његову оставку. Борисов је такође наредио министру спорта да прекине све контакте са савезом, нарочито финансијске.

У саопштењу БФУ наведено је да је оставка резултат скорашњих тензија, али није споменут расизам.

"Михајлов је изразио чврсту одлучност да настави да помаже развоју бугарског фудбала у сваком могућем смислу", додаје се.

Михајлов, бивши голман Ридинга, играо је за национални тим на три светска првенства, чак је био и део Извршног комитета Уефе од 2011. године.

У сенци ових догађа остао је и тријумф Енглеске са 6:0, а посебно су биле интересантне реакције бугарске стране, често опречне и контрадикторне.

Уефа кажњава и Бугаре и Енглезе

Из Уефе стижу информације да ће бити кажњени и једни и други.

Бугари због расистичких испада, убацивања предмета на терен, звиждања химни и реприза на "видео биму".

Енглези такође због звиждања националној химни, као и због малог броја енглеских редара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије