Уефа за историју: Францускиња Фрапар суди Ливерпул – Челси

Францускиња Стефани Фрапар делегирана је да, као први женски арбитар у Уефиним финалима, буде судија у мечу Суперкупа Европе између Ливерпула и Челсија у Истанбулу.

Уефа је донела одлуку да јој помажу такође женске судије Мануела Николоси из Француске и Мишел О'Нил из Републике Ирске, док је четврти судија Турчин Џенејт Чакир, саопштено је на сајту кровне европске фудбалске организације.

Историјску одлуку Уефа је образложила као показни меч пред старт нове сезоне и дуела енглеских тимова, освајача Лиге шампиона (Ливерпул) и Лиге Европе (Челси).

Фрапарова је у јулу судила финале Светског првенства за жене између САД и Холандије у Лиону, док је у историју ушла три месеца раније као први женски судија на мечу у француској Лиги 1 у дуелу фудбалера Амијена и Стразбура.

Међутим, није прва којој је пошло за руком да у Уефиним утакмицама суди фудбалерима, јер је то учинила Никол Петињат, која је била делегирана на три утакмице квалификација за Куп Уефе у периоду од 2004. до 2009. године.

Фрапарова се у предстојећој сезони Лиге 1 уредно се налази на листи судија за утакмице.

Утакмица између Ливерпула и Челсија игра се 14. августа на стадиону Бешикташа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво