Де Роси напушта вољени клуб после 19 година

Капитен и дете Роме Данијеле Де Роси напушта римски клуб после 19 година.

Искусни 35-годишњи везни фудбалер неће завршити каријеру као његов ментор Франческо Тоти играјући само за Рому, већ ће на лето променити средину.

Де Росију до краја јуна истиче уговор и неће потписати нови, па ће му утакмица против Парме 26. маја бити последња у дресу вољеног клуба, објавила је Рома.

За укупно 19 година, рачунајући и једну у млађим селекцијама, Де Роси је одиграо 614 мечева и по томе је други у историји клуба, баш иза Тотија (786).

"Будући капитен", како гласи надимак Де Росију још док је играо са Тотијем, жалиће за само једном жељом - што са Ромом није освојио Скудето јер је у сезони 2000/2001, када је освојен, наступао за млади тим, а касније није успео да испуни велику жељу.

Судбина се поиграла са чињеницом да је тада Рома освојила титулу шампиона Италије победом над Пармом (3:1) у последњем колу, а "круг" затвара исти ривал на Де Росијевом опроштају, такође на стадиону Олимпико.

Освојио је два Купа Италије, уз један Суперкуп, а остаће уписано да је са репрезентацијом Италије узео трофеј Светског првенства у Немачкој 2006. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар