ФСС признао Звезди титулу из 1946. године

Фудбалски савез Србије одлучио је да прихвати захтев Црвене звезде да јој се призна шампионска титула освојена 1946. године.

Правна служба Фудбалског савеза Србије (ФСС) донела је одлуку да усвоји захтев Црвене звезде да јој се верификује титула из 1946. године.

На тај начин, црвено-бели су дошли до 30. титуле и стекли право на три звездице на грбу.

На састанку комисије три члана била су за, а против је (очекивано) гласао представник Партизана Владимир Вулетић, који је чак најавио жалбу Уставном суду.

Уздржао се председник комисије Дејан Шупут.

Звезда је 1946. године била првак Србије, пре него што је игран шампионат СФРЈ, а по истом принципу Фудбалски савез Хрватске признао је титулу Хајдуку.

Из Љутице Богдана су почетком марта званично поднели иницијативу са захтевом да Скупштина ФСС, као највиши орган Савеза, призна као шампионску титулу освојену у лиги 1946. године.

Мало о позадини читавог спора... Фискултурни савез Југославије (ФИСАЈ) био је надлежан за организовање фудбалског надметања на нивоу државе, с тим да је ингеренција за слање својих представника на турнир остављен фискултурним савезима република и аутономних покрајина бивше државе (Војводина и Косово и Метохија).

Читава хијерархија је имала и слој ниже, па су пре републичких турнира одигравани турнири на нивоу округа, а сви су имали квалификациони карактер за одлазак на савезни шампионат.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 11. мај 2019, 12:48) - Ivica69 [нерегистровани]

Tim Crvene Zvezde iz 1946-FSS priznao zvezdi titulu iz 1946

Lovrić Ljubomir, Kašanin Mladen, Stanković Branko, Petrović Miomir, Đajić Predrag, Drakulić Milenko, Krstić Milan, Mitić Rajko, Tomašević Kosta, Jezerkić Jovan, Atanacković Aleksandar, Savić Miodrag, Horvatinović Đura, Ćirić Milovan, Spajić Ljubiša, Pečenčić Vladimir, Petrović Miodrag.

(субота, 11. мај 2019, 12:10) - anonymous [нерегистровани]

Slika

Pa bilo bi lepo kada bi se objavila i imena tih igraca tog Zvezdinog tima iz 46 a ne samo tim Zvezde. Ne svako se seca 46 poneko se nije ni rodio jos !?

(петак, 10. мај 2019, 17:20) - anonymous [нерегистровани]

Napokooon

A prošle godine pričali kako nemaju ništa protiv da se Zvezdi da titula iz '46. xd A sad se bune, misle da će opet da bude kao '86. i '87. xd