ФСС признао Звезди титулу из 1946. године

Фудбалски савез Србије одлучио је да прихвати захтев Црвене звезде да јој се призна шампионска титула освојена 1946. године.

Правна служба Фудбалског савеза Србије (ФСС) донела је одлуку да усвоји захтев Црвене звезде да јој се верификује титула из 1946. године.

На тај начин, црвено-бели су дошли до 30. титуле и стекли право на три звездице на грбу.

На састанку комисије три члана била су за, а против је (очекивано) гласао представник Партизана Владимир Вулетић, који је чак најавио жалбу Уставном суду.

Уздржао се председник комисије Дејан Шупут.

Звезда је 1946. године била првак Србије, пре него што је игран шампионат СФРЈ, а по истом принципу Фудбалски савез Хрватске признао је титулу Хајдуку.

Из Љутице Богдана су почетком марта званично поднели иницијативу са захтевом да Скупштина ФСС, као највиши орган Савеза, призна као шампионску титулу освојену у лиги 1946. године.

Мало о позадини читавог спора... Фискултурни савез Југославије (ФИСАЈ) био је надлежан за организовање фудбалског надметања на нивоу државе, с тим да је ингеренција за слање својих представника на турнир остављен фискултурним савезима република и аутономних покрајина бивше државе (Војводина и Косово и Метохија).

Читава хијерархија је имала и слој ниже, па су пре републичких турнира одигравани турнири на нивоу округа, а сви су имали квалификациони карактер за одлазак на савезни шампионат.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво