Љоренте признао: Играо сам руком али гол је регуларан

Нападач Тотенхема Фернандо Љоренте признао је да је играо руком код гола за пролаз у полуфинале Лиге шампиона против Манчестер Ситија, али да без обзира на то сматра да је одлука исправна да му се не поништи погодак.

Сити је имао резултат за пласман у полуфинале 4:2 када је је Љорентеа лопта погодила прво у руку, па у бутину за погодак у 73. минуту, али је турски судија Џунејт Чакир и уз коришћење ВАР-а признао гол.

"Осетио сам, помало, да ми је лопта дирала руку, која је била близу лопте. Нисам ни видео лопту, нисам имао намеру да је ударим руком и зато мислим да гол морао да се призна", рекао је Љоренте после утакмице.

Искусном шпанском фудбалеру то је био тек осми гол ове сезоне, а други у елитном такмичењу.

"Веома сам поносан, није било лако. Велики протисак је био, тежак тренутак, али сам одувек веровао у себе. То је оно што сам урадио", закључио је Љоренте.

Тотенхем у полуфиналу игра против Ајакса, док други пар чине Барселона и Ливерпул.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 02. мај 2019, 06:35) - Срђан [нерегистровани]

Није свако играње руком пенал, треба знати правила фудбалске игре

Пенал није свако играње руком у шеснаестерцу, већ само оно играње руком које је намерно, и када играч држи руку у положају у коме је очигледно да битно омета игру играњем руком, а скоро све „напуцане” лопте - нису пенал. Рука, тј. играње руком, само по себи - није пенал.

(четвртак, 18. апр 2019, 17:30) - anonymous [нерегистровани]

Sta ovaj

uopste trazi u protivnickom sesnaestercu?

(четвртак, 18. апр 2019, 15:39) - глас разума [нерегистровани]

Исправне одлуке судије Чакира

Потпуно исправним сматрам одлуку турског судије Чакира да не поништи Љорентеов гол. Рука је била прислоњена уз тело и није било никаквог покрета који би се могао тумачити као угуравање лопте у гол. Да рука није ту била прислоњена уз тело лопта би на исти начин ударила у бутину или кук Љорентеа и исто се одбила у мрежу... према томе мислим да је одлука сасвим исправна. Исто и код поништеног гола Манчестер Ситију, офсајд је постојао иако минималан, јер је лопту враћену од стране играча Тотенхема један играч манчестера значајно одиграо и променио јој смер, упосливши тако Кун Агуера, који се минимално налазио у офсајду. Судији капа доле, јер је показао да има осећај за игру. А и Љорентеу, што се сад није правио блесав, јер је било веома очигледно да га је лопта закачила минимално по руци, већ је признао оно што су сви и видели.