Нови стадион, нова нада за Дубочицу

Лесковац је један од осам градова у којима је планирана изградња фудбалских стадиона. У фудбалском клубу Дубочица, који се сада такмичи у Српској лиги, очекују да ће ускоро бити завршен идејни пројекат за комплекс који ће се простирати на чак седам хектара.

Уобичајена слика на новом терену Дубочице са вештачком травом који је пре неколико месеци отворио председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза.

Млађе категорије тренирају пуним интензитетом јер омладинцима следе одлучујући дуели за улазак у квалитетну лигу. Али сви они сањају да једног дана у првом тиму Дубочице играју са Партизаном или Звездом на новом градском стадиону. Сада је већ извесно, Лесковац ће добити нови најмодернији спортски објекат са свим пратећим садржајима на површини од седам хектара. Прве припремне радње и размеравања већ су урађене.

После вишедеценијске дубоке кризе пред новим руководством Дубочице су велики изазови. Изградња новог стадиона захтева организациону и финасијску консолидацију и многу већу посвећеност.

"Комплекс ће имати пратеће садржаје, имаће помоћне терене, имаће један тржни центар, велики паркинг, терене за децу. Град Лесковац и фудбалски клуб Дубочица ће добити једну велику одговорност и носиће то бреме одговорности да за неколико година година Дубочица буде стабилан суперлигаш", рекао је председник клуба Дејан Савић.

Дубочица је тренутно у Српској лиги. Циљ је да се наредне сезоне уђе у виши ранг као и да се сва могућа пажња посвети развоју омладинске школе.

број коментара 0 Пошаљи коментар