Клоп не жели тензију и проблеме – Шаћири не игра против Звезде!

Менаџер фудбалског клуба Ливерпул Јирген Клоп одлучио је да на гостовање код Црвене звезде у Београду не поведе Ђердана Шаћирија јер жели да спречи евентуалне инциденте због порекла фудбалера и ранијих догађаја. Поштујемо нашег домаћина и не желимо да нас нешто омета, поручио је он уочи пута у Србију.

На овај џентлменски потез немачки стручњак се одлучио, како каже, и због тога што поштује Звезду, Београд и атмосферу у њему.

"Идемо у фантастичан град Београд. Идемо тамо као фудбалски тим да играмо фудбал", директан је Клоп.

"Читали смо и слушали о спекулацијама какав би то дочек био за Шака (Шаћири, прим. аут.) и без обзира на то што немамо појма шта би се десило, желимо да у Београд идемо 100 одсто концентрисани само на фудбал и да не мислимо ни о чему другом. Ми смо фудбалски клуб Ливерпул. Велики клуб и фудбалски тим. И не шаљемо никакве друге поруке осим фудбалских. Никакве политичке поруке, апсолутно. Време је да се концентришемо на фудбалску игру, да се ослободимо свега другог", јасан је Клоп.

Због свега што се раније дешавало (меч на СП између Србије и Швајцарске и први меч у Енглеској), харизматични Немац се одлучио на тај потез.

"Поштујемо нашег домаћина и не желимо да нас нешто омета. Ово је важна фудбалска утакмица. И ипак је то само фудбал. И зато, Шак не иде, разуме то и прихвата. Шак је наш играч, волимо га и играће још много утакмица за нас. Али не у уторак", додаје немачки фудбалски стручњак.

Подсетимо, Шаћири је гол на Мундијалу против Србије прославио спајањем руку у облику албанског орла. 

Што се Београда и Србије тиче, Клоп није крио узбуђење што долази.

"Од пријатеља и колега који су већ били, чуо сам толико невероватних ствари о Београду, о Србији као земљи. Зато сада једва чекам да одведем Ливерпул тамо на једну велику утакмицу", рекао је Клоп.

Клоп је на мегдан Црвеној звезди повео следеће играче: Фабиња, Ван Дајка, Вајналдума, Ловрена, Милнера, Кејту, Фирмина, Манеа, Салаха, Гомеза, Алисона, Стариџа, Морена, Лалану, Мињолеа, Робертсона, Оригија, Соланкеа, Матипа, Келехера и Александер-Арнолда.

Меч четвртог кола Лиге шампиона између Црвене звезде и Ливерпула игра се у уторак од 18.55 на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије