Партизан: Ђукић смењен, Мирковић нови тренер

Фудбалски клуб Партизан споразумно је раскинуо уговор са тренером Мирославом Ђукићем, а на његово место биће именован Зоран Мирковић, одлучено је на седници Одбора за хитна питања. Досадашњи тренер се захвалио клубу на прилици која му је указана и додао да, упркос смени, није љут на свој клуб. Промоција новог тренера Зорана Мирковића одржаће се у суботу.

"Партизан се, овом приликом, истински захваљује досадашњем тренеру Ђукићу на преданом и професионалном раду, изузетним оствареним резултатима у европским такмичењима, освајању националног фудбалског Купа и жели сваку срећу и успех у наставку његове тренерске каријере", наводи се на сајту Партизана.

Промоција новог тренера Зорана Мирковића одржаће се у суботу од 18.30 сати у СЦ "Телеоптик", саопштено је из Партизана.

Његов деби очекује се већ у недељу увече против Младости из Лучана у утакмици трећег кола Суперлиге Србије.

"Званично с данашњим даном Мирослав Ђукић није више тренер Партизана. Партизан му се захављује на свему што је досад урадио за клуб, као сто је и он захвалан Партизану. Растајемо се у добрим односима. Сада већ бивши тренер не потражује никакву надокнаду од клуба, а сав дуг према њему биће му исплаћен у наредне две године. Нови тренер биће именован у наредна два-три дана, али постоји договор са Зораном Батом Мирковићем и он ће преузети функцију новог тренера", изјавио је директор Милош Вазура.

Досадашњи тренер Партизана Мирослав Ђукић захвалио се клубу на прилици која му је указана и додао да, упркос смени, није љут на свој клуб.

"Партизан је мој клуб, захваљујем се на прилици коју ми је дао. Срећан сам због онога што смо урадили. Дао сам све од себе да помогнем Партизану", рекао је Ђукић новинарима у Хумској.

На питање какви су ми планови, рекао је: "Видећемо, чекамо понуде".

Прошле сезоне Мирослав Ђукић предводећи Партизан освојио је Куп Србије, а смењен је без обзира на то што је у другом колу квалификација за Лигу Европе елиминисао Тракај.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво