Звезда из другог покушаја освојила Шабац

Фудбалери Црвене звезде успели су у ономе у чему нису у среду, у четвртфиналу Купа Србије, и славили су у Шапцу у мечу са екипом Мачве (2:0). Голове за црвено-беле постигли су Аџић из слободног ударца и Бен.

Овлаш поглед на терен стадиона шабачке Мачве, уз макар базично познавање модела игре тима тренера Драгана Аничића, био је довољан да се зна какав је меч очекивао навијаче који су потпуно испунили трибине. Тврдо у свим фазама игре, доста директно (говорити о контролисаном поседу и доминацији паса у овим условима је бесмислено), са што више удараца ка голу, не неопходно из квалитетних позиција.

Баш тако је и било. Црвена звезда је нападала, Мачва је веома радо то и допустила и потом покушавала из контранапада и брзог напада да угрози гол Борјана. Управо је из такве једне ситуације Гаврић, наравно некадашњи фудбалер београдског тима, изашао сам испред Ле Талека (Борјана је већ заобишао), али није успео да постигне гол.

То је било дословце све што је домаћин успео да направи на половини ривала, пошто је екипа Владана Милојевића била та која је била много мотивисанија да стигне до гола. Огроман број жутих картона показује, осим можда не претерано прилагођеног критеријума додељивања опомена судије Пипера, сам карактер и срж меча, у којем је фавориту, природно, било много теже да имплементира оно испланирано уочи меча.

Међутим, у другом полувремену, Лука Аџић шутира из слободног ударца у угао у којем је стајао Пулетић и доноси заслужену предност свом тиму. Погодак Бена, који је уследио у тренуцима разуђености одбране Мачве која је како-тако покушала да постигне погодак, само је потврдио оно већ познато, а то је да ће лидер Суперлиге однети три бода са тешког гостовања.

У наредном колу, 31. марта, Црвена звезда гостује у Лучанима екипи Младости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара