Фудбалски хаос у Грчкој, суспендовано првенство

Фудбалско првенство Грчке обустављено је на неодређено време, после излива насиља током меча између ПАОК-а и АЕК-а, који је прекинут пошто су навијачи солунског тима, предвођени председником клуба Иваном Савидисом, упали на терен после поништеног гола Фернанда Вареле. Грчки медији најављују да ће Влада клубовима забранити међународна такмичења у наредне две године, али заменик министра спорта Јоргос Василидис није желео да коментарише наредне потезе.

"Нећемо дозволити да оживе догађаји из прошлости. Све опције су на столу. Чекамо прелоге лиге и Грчке фудбалске федерације. Првенство је прекинуто на неодређено време. Очекујемо нови сет правила", рекао је Василидис.

"Правила морају да важе за све и на сваком месту", рекао је Василидис, после састанка са премијером Алексисом Ципрасом.

"Политичка цена ме не интересује. Ова прича ће се завршити и сви ће се суочити са одговорношћу", рекао је премијер Ципрас после састанка на којем је одлучено о прекиду првенства. 

Листом сви грчки медији жестоко су се обрушили на стање у тамошњем фудбалу, које је у недељу увече кулминирало нередима на мечу између ПАОК-а и АЕК-а, када су навијачи тима из Солуна улетели на терен, претили судијама, а придружио им се председник клуба Иван Савидис, који је за појасом носио пиштољ.

Василдис је одмах после утакмице најавио да ће првенство Грчке бити прекинуто док не буду окончани дисциплински и кривични поступци против виновника нереда, док би грчким тимовима у наредне две године могла бити забрањена међународна такмичења. Ова забрана не важи за репрезентацију.

"Видели смо напад на грчки фудбал, који је нанео штету навијачима. Улазак на терен са пиштољем је неприхватљива провокација, без обзира на мотив", рекао је грчки министар унутрашњих послова Панос Скурлетис. 

Грчке власти су у сталном контакту са Уефом, јавља Та неа. Коначан одговор Атине ће бити дефинисан до краја дана. 

Шпански спортски дневник "Ас" је јавио да ће се Дисциплинска комисија Уефе састати како би, на ванредној седници, размотрила неколико "горућих" случаја, укључујући и поначање управе и навијача ПАОК-а.

Очекују се оштре казне, пише шпански дневник, наводећи да није искључена и дисквалификација из међународних такмичења.

Грчка полиција је издала налог за хапшење председника солунског тима и четворице његових телохранитеља.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара